malka 10.10.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Będzie długo ale nie nudno, bo człowiek, o którym chce Wam opowiedzieć zasługuje na każdą literę, którą przeczytasz. Gdy ani Ty ani ja, nie myśleliśmy o tym, że będziemy budować dom ani o tym, że pomocy będziemy szukać na Forum Muratora, już wtedy był tu człowiek, który swoje miejsce na ziemi remontował ale budował forum. Tak, to forum, które dziś pomaga Tobie zbudować dom i wierzę, że nie tylko dom, ale i świetne znajomości, czy prawdziwe przyjaźnie. Tu przeczytasz jeden z najlepszych dzienników na forum, dziennik Komtura http://forum.muratordom.pl/showthread.php?45358-Mazurska-chałupa-komtura&highlight=komtura. Tomek pieszczotliwie zwany Komturem, to legenda forum. W pełni zasłużona legenda. To człowiek, który zawsze dla drugiego ma uśmiech i dobre słowo, to człowiek, o którym nie da się złego słowa powiedzieć. To między innymi dzięki niemu, to miejsce dziś wygląda tak jak widzisz. Bezinteresowna pomoc, ręka wyciągnięta w potrzebie, dobre słowo gdy tego potrzebujesz i opieprz gdy Ci się należy. Poszukaj postów Tomka1950, a sam będziesz mógł go poznać – uwierz, warto. Tomek nigdy nie prosił o pomoc, ale dziś jej potrzebuje. Sześć lat temu, w pewien majowy dzień Tomek dostał bardzo rozległego udaru. Wiele dni trwała walka o jego życie. Forumowicze byli przy nim w każdej minucie śpiączki, wybudzania, rehabilitacji.(poczytaj tu – bo to fenomen takie rzeczy nie dzieją się każdego dnia: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?136046-Wiadomość-dla-przyjaciół-tomek1950&highlight=tomek1950. Byli wtedy są i teraz, gdy stan zdrowia Tomka jest stabilny, gdy Tomasz chodzi, mówi,przypomina sobie przeszłość. Uwierzcie mi (a zawodowo zajmuję się ludźmi po udarach) to niespotykane, że po takim udarze Tomek jest w tak dobrej formie – wiecie, wola walki, niezły charakterek, wparcie rodziny i przyjaciół zdziałały ten cud, ale temu cudowi trzeba pomóc. I tu nasza rola. Trwa aukcja, tu licytujemy: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?242116-Tu-licytujemy , a tu przedmioty licytowane:http://forum.muratordom.pl/showthrea...16#post6963716 o której może część z Was wie, a może nie dotarliście do tego wątku, niemniej zapraszam tu każdego z Was. I nie chodzi o to,by zostawić na licytacji bóg wie jaką kasę (każdy wie, że przybudowie, złotówka na wagę dwóch złotych ) chodzi przede wszystkim o zachowanie wspólnoty, o to,że nie ważne jest czy jesteś na forum miesiąc czy dziesięć lat, ale jesteś jego częścią. Jesteś tym, który może pomóc człowiekowi, który stworzył to miejsce, w którym dziś do Ciebie piszę. Niewielkim kosztem, możesz być częścią czegoś naprawdę fajnego. Bez pitolenia i kurtuazji, te pieniądze są potrzebne, by Tomek mógł być rehabilitowany, by utrzymał dobra formę fizyczną, ale i po to by pracować nad jego pamięcią (a mam w tym prywatny interes, bo jeszcze przed udarem obiecał mi flaszkę swojego wina ) i przecież obiecał, że wróci... Bądźcie więc z nami, bądźcie z Tomkiem i bawcie się świetnie Aukcja trwa po raz pierwszy.... po raz drugi.... Edytowane 11 Października 2015 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.10.2015 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Dodam od siebie (zgadzając się z każdym słowem powyżej), że fanty wystawione na aukcji są bardzo zacne. W każdym z nich znajdziecie jakąś historię i ogrom ciepła. Czasem to przedmioty stanowiące pamiątkę dla Darczyńcy - łączące się z jego życiem, wspomnieniami, historią jego rodziny. Czasem to coś, co Forumowicz wykonał osobiście - często z myślą o tej i innych aukcjach (a wiem, że są takie osoby, które przygotowują się na to miesiącami) Czasem to przedmiot wirtualny - ale niezwykle cenny - tak jak Uśmiech Tomka. A wierzcie uśmiech ma facet niezwykły - widziałam osobiście. Albo zaproszenie do swojego domu na pogaduchy przy nalewce - zresztą sami zobaczcie. Każdy grosz pozwoli Tomkowi funkcjonować lepiej, pełniej. Każdy dar pozwoli zbliżyć Go do tego celu. Nie znajdziecie tam rupieci zalegających w szafach. I każdy może dołączyć. ZAPRASZAMY Pomóżmy Tomkowi razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts