Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STARZY FORUMOWICZE DO BOCIANKÓW: Bocianki nie znają, a warto....

Recommended Posts

Będzie długo ale nie nudno, bo człowiek, o którym chce Wam opowiedzieć zasługuje na każdą literę, którą przeczytasz.

Gdy ani Ty ani ja, nie myśleliśmy o tym, że będziemy budować dom ani o tym, że pomocy będziemy szukać na Forum Muratora, już wtedy był tu człowiek, który swoje miejsce na ziemi remontował ale budował forum.

Tak, to forum, które dziś pomaga Tobie zbudować dom i wierzę, że nie tylko dom, ale i świetne znajomości, czy prawdziwe przyjaźnie.

Tu przeczytasz jeden z najlepszych dzienników na forum, dziennik Komtura http://forum.muratordom.pl/showthread.php?45358-Mazurska-chałupa-komtura&highlight=komtura.

Tomek pieszczotliwie zwany Komturem, to legenda forum. W pełni zasłużona legenda. To człowiek, który zawsze dla drugiego ma uśmiech i dobre słowo, to człowiek, o którym nie da się złego słowa powiedzieć.

To między innymi dzięki niemu, to miejsce dziś wygląda tak jak widzisz.

Bezinteresowna pomoc, ręka wyciągnięta w potrzebie, dobre słowo gdy tego potrzebujesz i opieprz gdy Ci się należy.

Poszukaj postów Tomka1950, a sam będziesz mógł go poznać – uwierz, warto.

Tomek nigdy nie prosił o pomoc, ale dziś jej potrzebuje.

Sześć lat temu, w pewien majowy dzień Tomek dostał bardzo rozległego udaru. Wiele dni trwała walka o jego życie.

Forumowicze byli przy nim w każdej minucie śpiączki, wybudzania, rehabilitacji.(poczytaj tu – bo to fenomen takie rzeczy nie dzieją się każdego dnia:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?136046-Wiadomość-dla-przyjaciół-tomek1950&highlight=tomek1950.

Byli wtedy są i teraz, gdy stan zdrowia Tomka jest stabilny, gdy Tomasz chodzi, mówi,przypomina sobie przeszłość.

Uwierzcie mi (a zawodowo zajmuję się ludźmi po udarach) to niespotykane, że po takim udarze Tomek jest w tak dobrej formie – wiecie, wola walki, niezły charakterek, wparcie rodziny i przyjaciół zdziałały ten cud, ale temu cudowi trzeba pomóc. I tu nasza rola.

Trwa aukcja, tu licytujemy: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?242116-Tu-licytujemy , a tu przedmioty licytowane:http://forum.muratordom.pl/showthrea...16#post6963716

o której może część z Was wie, a może nie dotarliście do tego wątku, niemniej zapraszam tu każdego z Was. I nie chodzi o to,by zostawić na licytacji bóg wie jaką kasę (każdy wie, że przybudowie, złotówka na wagę dwóch złotych ;) ) chodzi przede wszystkim o zachowanie wspólnoty, o to,że nie ważne jest czy jesteś na forum miesiąc czy dziesięć lat, ale jesteś jego częścią.

Jesteś tym, który może pomóc człowiekowi, który stworzył to miejsce, w którym dziś do Ciebie piszę. Niewielkim kosztem, możesz być częścią czegoś naprawdę fajnego.

Bez pitolenia i kurtuazji, te pieniądze są potrzebne, by Tomek mógł być rehabilitowany, by utrzymał dobra formę fizyczną, ale i po to by pracować nad jego pamięcią (a mam w tym prywatny interes, bo jeszcze przed udarem obiecał mi flaszkę swojego wina :) ) i przecież obiecał, że wróci...

Bądźcie więc z nami, bądźcie z Tomkiem :) i bawcie się świetnie :)

Aukcja trwa

po raz pierwszy....

po raz drugi....

Edytowane przez malka

Dodam od siebie (zgadzając się z każdym słowem powyżej), że fanty wystawione na aukcji są bardzo zacne.

W każdym z nich znajdziecie jakąś historię i ogrom ciepła.

Czasem to przedmioty stanowiące pamiątkę dla Darczyńcy - łączące się z jego życiem, wspomnieniami, historią jego rodziny.

Czasem to coś, co Forumowicz wykonał osobiście - często z myślą o tej i innych aukcjach (a wiem, że są takie osoby, które przygotowują się na to miesiącami)

Czasem to przedmiot wirtualny - ale niezwykle cenny - tak jak Uśmiech Tomka. A wierzcie uśmiech ma facet niezwykły - widziałam osobiście. Albo zaproszenie do swojego domu na pogaduchy przy nalewce - zresztą sami zobaczcie.

Każdy grosz pozwoli Tomkowi funkcjonować lepiej, pełniej. Każdy dar pozwoli zbliżyć Go do tego celu.

Nie znajdziecie tam rupieci zalegających w szafach. I każdy może dołączyć.

ZAPRASZAMY :) Pomóżmy Tomkowi razem :)