opokin 11.10.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Już dawno wymarzyłam sobie łazienkę łączącą drewno z szarością, jednak po stworzeniu projektu nie mam do niego przekonania.. wydaje mi się on monotonny i nudny... Czy macie może pomysł co można by było zmienić w moim projekcie by był wyjątkowy i klimatyczny ? Myślałam o wprowadzeniu jakiegoś dekoru, może większej ilości bieli ale nie bardzo wiem gdzie Będę ogromnie wdzięczna za pomoc i z góry bardzo dziękuję! Ps. nad wanną na ściance z pralką będzie jeszcze grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.10.2015 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Moje ulubione połączenie Zastanów się nad jednym, czy płytki do sufitu są naprawdę niezbędne. Takie rozmieszczenie kafli, a )zmniejsza optycznie pomieszczenie b) czyni je monotonnym jak sklep mięsny c) generuje niepotrzebne koszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 11.10.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jakoś tak przypadkowo te sprzęty porozstawiane po kątach. Niekomfortowe umiejscowienie kibelka, nieestetycznie wyeksponowana pralka, drzwi prysznica nie otworzą się na oścież i będą uderzać w szafkę umywalki... Może dałoby się zamienić miejscami wannę z kabiną(wanna przy umywalce) i pralkę z kibelkiem( pralkę zabudować, ewentualnie wstawić pod blat umywalki a przy drzwiach jakaś płytsza szafka). Drewno i płytki tworzą mało kontrastowe zestawienie, może to wina wizualki, być może jaśniejsze drewno lepiej by się komponowało. Albo rozważ położenia drewna(płytek drewnopodobnych) tylko na podłodze. Mnie wypłytkowanie "po sufit" nie przeszkadza ale zastanawia mnie dlaczego na niektórych ścianach wzór płytki jest poziomo a na innych pionowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 11.10.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 (edytowane) Ja bym dała całą drewnopodobną podłogę w ciepłym odcieniu żeby trochę ożywić te szarości.Za 2 tygodnie do mnie wchodzi kafelkarz,nie mam nawet wizki wszystko poukładane w głowie identyczne zestawienie kolorów jak u ciebie + jakaś mozaika na ścianie z umywalką.Nie podoba mi się w tej łazience zaznaczenie geberitu,nie wiem czy teraz taka moda żeby go odznaczyć ja tam robię wszystko by go zlać z całością.Masz czarne lampy może daj czarny blat,bo czarną podłogę odradzam. Edytowane 11 Października 2015 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opokin 12.10.2015 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Dziękuję Wam za cenne uwagi. Rozważę rzeczywiście czy nie ułożyć o jeden rząd kafli mniej tj. o 60 cm. Układ sprzętów musi niestety zostać tak jak jest :/ Pralka pierwotnie miała być pod umywalką jednak ze względu na to że dużo piorę zdecydowałam się na pralkę wymiarów 60x60 Gdyby miała zawędrować pod blat musiałby on mieć min. 65 cm (!), więc byłby zdecydowanie za głęboki... Ponowię pytanie czy widzielibyście gdzieś dekor by urozmaicić tę łazienkę a może pomysł na zaaranżowanie ściany z pralką... z góry jeszcze raz wielkie dzięki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 13.10.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 (edytowane) Opokin, a może wrzuć rzut z wymiarami. Nawet jeśli jesteś przywiązana do tego układu to i tak najpiękniejszą kombinacją dekorów nie ukryjesz pewnego chaosu. Można spróbować to ustawić bardziej ergonomicznie - nic nie tracisz, najwyżej zrobisz po swojemu. Edytowane 14 Października 2015 przez 2013arch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia34 19.10.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Jeśli chodzi o kolory to biel-szarość i drewno w mojej opinii- super!. Ale racja z tymi płytkami, też położyłabym je do połowy ścian, i pomalowała na biało...ja mam problem z wyborem i kolorem wanienki dla malucha, jaka być powinna, zeby łądna, stabilna, wygodna i zeby pasowała... poczytałam trochę na http://www.osesek.pl/wiadomosci-i-ciekawostki/nowosci-rynkowe-zakupy/przewijak-i-wanienka-czyli-jak-miec-czyste-i-bezpieczne-dziecko.html może ktoś z Was podpowie...łazienkę mam białą, w większości...kolorowe dodatki, co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia2 30.10.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 (edytowane) Projekt jest ok, wszystko psują te kafelki na ścianach. Do tej łazienki pasowałyby płytki łazienkowe Yoshioka - połączenie szarości z bielą i wtedy meble w drzewie. Koniecznie poszukaj tych płytek... szkoda takiego fajnego projektu. Edytowane 30 Października 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf86 17.11.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Szarość i drewno super pomysł Faktycznie przydało by się trochę bieli...też mam w planie takie kolory:) Szukając inspiracji natrafiłam na: http://www.anchal.pl/img.php?ident=PROJEKT-WNETRZ_DOB2_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts