greg77 11.10.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Witam,Planuję zamontować elektryczny piekarnik do zabudowy we wnęce pod płytą grzewczą gazową. Jednak okazuje się że ze względu na wcześniejszy sposób przyłączenia gazu do płyty tylna obudowa piekarnika będzie w bliskiej odległości ok. 2 cm od przewodu gazowego. Jest to przewód giętki ale nie mam możliwości manipulacji nim, bo zawór do gazu znajduje się bezpośrednio za planowaną tylną obudową piekarnika. Czy tego typu instalacja jest bezpieczna? Mam wątpliwości tym bardziej że nie ma miejsca którym będzie uchodzić nagrzane powietrze z piekarnika.Jaka jest wytrzymałość temperaturowa takiego przewodu (nie znam marki, ale jest produkcji tureckiej kupiony w markecie AGD).Z góry dzięki za rady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bombastian 30.12.2020 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Hej Czy znalazłeś rozwiązanie swojego problemu? Ja mam taką sytuację, że piekarnik musiałby być dociśnięty do przyłącza gazowego i do samej rury gazowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts