KolesMaz 12.10.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Witam, na rynku dostępne sa maty wełniane, np megarock, toprock o grubości 18cm. Chciałbym to użyć jako oceiplenie ścian od zewnątrz. Ściany są wykonanene z porothermu-dryfix. Czy można użyć tą mate, czy trzeba użyć bloczki wełniane? Spotkałem się z montażem tych mat do izolacji pionowej. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 14.10.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Rodzaj wełny będzie zależał od sposobu wykończenia elewacji. Pod systemy z tynkiem stosuje się płyty sztywniejsze np. FRONTROCK MAX E lub bloczki lamelowe FASROCK LL.Przy okładzinach montowanych na rusztach płyty lżejsze np. VENTI MAX, ROCKTON, SUPERROCK.Wełny w matach nie polecamy do ocieplenia ścian zewnętrznych, lepiej się sprawdzają w układzie poziomym lub skośnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 15.10.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Witam, na rynku dostępne sa maty wełniane, np megarock, toprock o grubości 18cm. Chciałbym to użyć jako oceiplenie ścian od zewnątrz. Ściany są wykonanene z porothermu-dryfix. Czy można użyć tą mate, czy trzeba użyć bloczki wełniane? Spotkałem się z montażem tych mat do izolacji pionowej. Pozdrawiam M. tzw przez iebie bloczki welniane na pewno sie sprawdza, ja ocieplałem fasrockk LL i bardzo przyjemnie sie o kłądzie. nie pyli, jest sztywne, równo wychodzi. klei sie na grzebien bez kołkowania. tylko do ciecia kup sobie noz do welny, ja mialem fiskarsa i szlo jak w masło, tzw tapeciakiem to sie zamachasz i równo nie utniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolesMaz 18.10.2015 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Dzieki za odpowiedz. Pytanie teraz, gdzie tanio kupic FrontRock Max E? Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts