chemical 13.10.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Witam Mam ściany szczytowe z płyt OSB na strychu nieogrzewanym.Ocieplam dom styropianem i jednolicie chciałem zrobić ściany szczytowe. Nie chce wchodzić w wełnę, bo mam już materiał. 1 Czym kleić styropian do OSB ? Zakładałem klej poliuretanowy Insta Stik2 Czy to dodatkowo kołkować ?3. Czy muszę stworzyć dodatkowy ruszt dla wentylacji ? np. listewki 1x1cm co 0,5m4. Czy zamiast rusztu mogę zrobić OSB perforowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 13.10.2015 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Z opisu wychodzi że masz sytuację typową dla domów szkieletowych. Jedna z opcji (tak u mnie to jest zrobione) to: Membrama na OSB, na to styropian ryflowany (rozumiem że masz zwykły - więc moim zdaniem pomysł z listewkami się nada bo wentylacja musi być, tylko dałbym je gęściej). Montaż bez klejenia - tylko na kołkach - a dokładnie na wkrętach z szeroką plastikową podkładką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 13.10.2015 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 (edytowane) A ta membrana to jaka dokładnie ? Taka jak przy dachu wysoceparoprzepuszczalna ? montowana na zewnątrz OSB ? Edytowane 13 Października 2015 przez chemical Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 14.10.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 A ta membrana to jaka dokładnie ? Taka jak przy dachu wysoceparoprzepuszczalna ? montowana na zewnątrz OSB ? Dokładnie taka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts