prusak 10.07.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 po ciezkiej walce mam!!! warunki zabudowy i co dalej? nie chce dac zarobic 5 tys za zalatwienie pozostalych zezwolen!niech ktos podzieli sie ze mna tym jak zalatwiac dalej?. prusak z olsztyna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.07.2004 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 No i bardzo dobrze ! Olsztyn górą ! Pozdro from Stare Babice !Niedaleko nas jest niejaka Warszawa.I Tak trzymać ! A gdzie, Dajtki, Pieczewo czy insza inszość ?PozdroJA pod Grunwald Waszmość jedziesz !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 11.07.2004 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 witajgratulacje-WZka to już połowa sukcesu! gminy mogą się trochę różnić wymaganiami, napiszę ci jak jest u nas: 1/ 4 egz. projektu zaadaptowanego-z planem zagosp. działki + w projekcie obowiązkowo instalacje wewn.(wod-kan, gaz, elektr) 2/przyłącza możesz załatwiać razem z domem..... - 4 egz. projektów przyłączy(woda, gaz-z opinią p/poż,energia,kanal. lub szambo lub oczyszcz.) - uzgodnienie przyłączy w ZUDP ......lub każde osobno na zgłoszenie(wyj. gaz-chyba pozwolenie)- -wtedy każde uzgadniane w ZUDP 3/warunki na zjazd z drogi na działkę(to curiosum ponoć w nielicznych gminach jest wymagane) 4/uprawnienia i przynalezność do Izb wszystkich projektantów to wszystko składasz razem z WZ-ką w starostwie i tam najlepiej pytaj o lokalne fanaberie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 11.07.2004 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 po ciezkiej walce mam!!! warunki zabudowy i co dalej? nie chce dac zarobic 5 tys za zalatwienie pozostalych zezwolen! niech ktos podzieli sie ze mna tym jak zalatwiac dalej?. prusak z olsztyna pozdrawiam 5 tysięcy ??? za jakie formalności??? WZka to pierwsza stacja drogi krzyżowej ... ale na końcu czeka Cię wniebowstąpienie ... więc warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 13.07.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 BRAVO !!!!!! WITAJ W KLUBIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolumbik 29.07.2004 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 ja juz czekam ponad miesiac, chyba sie wsciekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 29.07.2004 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 kolumbik- to jeszcze nie jest tak zle. zwykle mile panie w urzedzie przetrzymuja dokumenty do ostatniego uwstawowego dnia i dopiero wtedy wysylaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolumbik 29.07.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 ale to jest straszne, za co oni w urzedzie biora pieniadze, przeciez jak by pracowali z taka wydajnoscia przez jeden miesiac w normalnej firmie to by firmy nie bylo. Wczoraj poszedlem do wojta z pytaniem ile jeszcze trzeba czekac i dostalem odpowiedz ze moze jak bym ladnie poprosil pania ktora za to odpowiada to sie moze cos da zalatwic. Tylko nie rozumiem co oznaczalo ladnie poprosil - czyzby panie w gminie takie zachlanne byly na paczuszke kawy za 5 zł, czy to mialo oznaczac mala kopertke sam nie rozumiem. poza tym przeciez wojt tam jest szefem a mnie odsyla do pracownicy zebym to ja ją prosil, to jest smieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolumbik 05.08.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 mozecie mi podpowiedziec co mozna zalatwiac (jakie papierki) w okresie oczekiwania na warunki zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 09.08.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 kolumbik,-wyciągnij sobie mapki z składnicy map-złóż papiery do wodociągów i kanalizacji-złóż papierki do gazowni-złóż papierki do energetyki-popytaj sąsiadów jakie mieli obwarowania co do odsunięcia się z budynkiem od granic działki a potem poszukaj projektu NIE PODDAWAJ SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 16.08.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Po pierwsze - czy chcesz zacząć budowę w tym roku? Wydaje się, że jest to prawie niemożliwe. Jeżeli w przyszłym roku - to spokojnie zdążysz wszystko załatwić. 1) Czy masz aktualizowane mapki do celów projektowych (bo do warunków zabudowy wystarczają nieaktualne). Jak nie masz - zleć wykonanie.2) Złoż wnioski w energetyce, gazowni i wodociągach. W wodociągach czeka się około 30 dni, a w energetyce nieco mniej. 3) Szukaj projektu i zleć jego adaptację (chyba, że będzie indywidualny).4) Zadzwoń do Starostwa wydającego pozwolenia na budowę - jakie kwity będą jeszcze potrzebne. np. decyzja o odrolnieniu, uzgodnienie warunków zjazdu na działkę (lub projekt zjazdu) itp.5) Prawdopodobnie za miesiąc będziesz mógł złożyć wniosek o pozwolenie na budowę. Jak dobrze pójdzie za kolejny miesiąc dostaniuesz pozwolenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolumbik 19.08.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Chcialbym chociaz fundamenty w tym roku wylac.mapki wlasnie dzisiaj zamawiam.przylacza na dzialce mam, tylko nie wiem czy do energetyki i wodociagow mam isc z tymi mapkami czy tylko zlozyc jakis wniosek czy co.projekt powoli sie adaptuje do mojego widzimisie, tylko ze na razie nawet projektu nie kupilem poniewaz nie wiem co bedzie w warunkach zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia.m 23.08.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Ja czekam na warunki zabudowy 10 m-cy , i byc moze poczekam jeszcze ze dwa. Wszystko "zalatwia" nam babka ktora biezrz od nas 900 zł. - ma doprowadzic wszystki dokumenty do pozwolenia na budowe włacznie. Ale za takie opóznienie to chyba jej potrace. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia.m 23.08.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 mozecie mi podpowiedziec co mozna zalatwiac (jakie papierki) w okresie oczekiwania na warunki zabudowy. Mozesz załatwic mapke do przyłączy (energetyka i wodociągi) projektu nie kupuj bo nie wiadomo co bedzie w warunkch tam są wymagania co do pochyłości dachu , oddalenia od drogi itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aib Marianna 08.10.2004 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Warunki zabudowy we Wrocławiu: - zadaszenie istniejącego tarasu - 4,5 miesiąca, - zmiana sposobu użytkowania podręcznego warsztatu - w trakcie budowy (65,0 m2), na warsztat usługowy - 8 miesięcy i 8 dni, - podział działki + budynek usługowy (150, m2) - 8,5 miesiąca, - dom w zabudowie szeregowej - dziesiąty miesiąc. Wszystkie wnioski miały wymagane załączniki formalne: mapki, opis i rysunki. Jedynym tłumaczeniem Urzędu GMINY WROCŁAW jest brak miejscowych planów (WYKONYWANYCH PRZEZ GMINĘ) i uciążiwość przepisów ustawy o planowaniu i zagospodarowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 10.10.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 Ja na WZ czekałem 1,5 tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 10.10.2004 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 A u mnie prze pierwsze dwa miesiące gmina nawet nie zajrzała do mojego wniosku. Cytuję:"Pani, co mi tu pani wyjeżdża z KPA! My tu mamy swoje terminy!"Niczym innym się nie zasłaniali i nie usprawiedliwiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 10.10.2004 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 Hey, ja bym napisał do starostwa. PRL się skończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 10.10.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 Napisałam.Poskutkowało. Jakby ktoś chciał skorzystać ze wzoru skargi - zachęcam: skarga na opieszałą gminę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgo77 03.10.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Witajcie! mam pytanie o WZ, czytam forum i już sama nie wiem.. Będę wkrótce składać wniosek o WZ, w którym muszę określić min:powierzchnię domu, wysokość w kalenicy, nachylenie dachu, czyli jednym słowem bardzo konkretne informacje, na projekt jeszcze się nie zdecydowałam, bo jak piszecie tu najlepiej zrobić to po uzyskaniu decyzji o WZ, no i mam dylemat co ja mam tam wpisać? - czy tylko jakieś przybliżone dane (nie wiem jeszcze nawet czy to będzie parterówka czy z użytkowym poddaszem, cały czas się zastanawiam) i czy potem nie będzie problemu przy wydaniu pozwolenia na budowę, jeśli się okaże że te dane z mojego wniosku będą odbiegać od kupionego projektu, zaznaczam że pan w gminie który wydaje te papiery jest niezbyt skory do pomocy i na pytania odpowiada wymijająco, a jak chcę potewierdzić coś co powiedział przed chwilą to mówi, że łapię go za słowa itp. Juz teraz po 2 rozmowach wiem , że z nim nie będzie łatwo..więc staram się wyprzedzać trochę bieg wypadków, chociaz wiem że bez niespodzianek się nie obejdzie, aha istotne jest chyba to (o czym pisałam na forum prawo..), ze z braku innych mozliwości czytaj działka rolna bez PZP będę starała sie o WZ na siedlisko, wybacz ze tak długie to wyszło pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts