malgo77 03.10.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Witajcie! mam pytanie o WZ, czytam forum i już sama nie wiem.. Będę wkrótce składać wniosek o WZ, w którym muszę określić min:powierzchnię domu, wysokość w kalenicy, nachylenie dachu, czyli jednym słowem bardzo konkretne informacje, na projekt jeszcze się nie zdecydowałam, bo jak piszecie tu najlepiej zrobić to po uzyskaniu decyzji o WZ, no i mam dylemat co ja mam tam wpisać? - czy tylko jakieś przybliżone dane (nie wiem jeszcze nawet czy to będzie parterówka czy z użytkowym poddaszem, cały czas się zastanawiam) i czy potem nie będzie problemu przy wydaniu pozwolenia na budowę, jeśli się okaże że te dane z mojego wniosku będą odbiegać od kupionego projektu, zaznaczam że pan w gminie który wydaje te papiery jest niezbyt skory do pomocy i na pytania odpowiada wymijająco, a jak chcę potewierdzić coś co powiedział przed chwilą to mówi, że łapię go za słowa itp. Juz teraz po 2 rozmowach wiem , że z nim nie będzie łatwo..więc staram się wyprzedzać trochę bieg wypadków, chociaz wiem że bez niespodzianek się nie obejdzie, aha istotne jest chyba to (o czym pisałam na forum prawo..), ze z braku innych mozliwości czytaj działka rolna bez PZP będę starała sie o WZ na siedlisko, wybacz ze tak długie to wyszło pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa_29 04.10.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 malgo77, my wpisaliśmy ogólnie co ewentualnie by nam pasowało pobudowac, tez nie mielismy projektu, wiec potem okazalo sie ze wyszlo zdecydowanie inaczej niz zakladalismy generalnie wszystkie parametry dalismy "z zapasem" - np szerokosc elewacji wieksza o 5 m od tego co mamy - np nie mamy tez piwnicy a we wniosku pisalismy ze podpiwniczony, tak na wszelki wypadek a w wz i tak okresla dokladnie jaki dom bedziecie mogli wybudowac, ile kondygnacji, jaki kąt nachylenia dachu, ile % działki możecie zająć na dom i podjazdy, a ile musi zostać na "trawnik" o przepraszam fachowo - biologicznie czynnej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgo77 06.10.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Cześć Nowa_29! dzięki za info, dobry pomysł żeby na wszystko przyjąć "poprawkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts