staszek6 13.10.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 (edytowane) Witam, Niedawno stałem się właścicielem mieszkania. Mieszkanie (2 pokoje łącznie ok.50mkw) znajduje się na 3 piętrze w 4 piętrowym bloku(budynek ocieplony, okna nowe).Mieszkanie jest do gruntownego remontu. W każdym pokoju stoi 1 piec kaflowy- na obecną chwilę jest to jedyne ogrzewanie mieszkania.Chciałbym czymś zastąpić ogrzewanie węglem. Mam możliwość zainstalowania instalacji gazowej -chyba najciekawsza opcja (fachowiec wycenił mi CO gazowe w kosztach ok. 10tys. zł), myślałem też o kominku z płaszczem wodnym, piecu na pellet lub ogrzewaniu elektryczny (klimatyzacja).Czy orientujecie się może jak wygląda sprawa dofinansowania (wymiana pieca węglowego)? Mieszkanie znajduje się w centrum Katowic.Nie bardzo wiem kogo mogę się poradzić. Mieszkanie otrzymałem w spadku i chciałbym jak najszybciej je wyremontować pod wynajem zaczynając od ogrzewania. Pozdrawiam Edytowane 15 Grudnia 2015 przez staszek6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 13.10.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 grzalki elektryczne do kaflowego, wystarczy odciac wyjscie do komina, grzalki sa tanie a przy tych metrach i ociepleniu w 2 taryfie nie powinno byc tragedii tylko czy kable wytrzymaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts