andreasg 21.01.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Jak wykonać prawidłowopodłogę z desek w budynku nie podpiwniczonym jest wylany beton 10cm ruwno z fundamenami.Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 21.01.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 To jeszcze ja:niedlugo czeka mnie podloga na gruncie Będę miał kable grzejne ale chcę je polozyć spokojnie już po wszystkim, na końcu, mając już posadzkę.Pytanie jak to zrobić aby mieć posadzkę i dopiero zalać kable grzejne? Mam GWC między ścianami fund. w jednej komorze, więc nad tym chcę dać ok. 4-5 cm podkładu i go zazbroić (ale tylko dlatego że będzie na żwirze), w drugiej komorze raczej nie kwapię się nawet do podkładu, tylko zagęszczę piasek. na to dam styropian ten na duże obciążenia AQUA EPS P 200, wiem niepotrzebnie taki ale byly inne plany teraz już go mam i musze wykorzystać.. potem na ten styro chcialem dać wylewkę zbrojoną- 7 cm i tak to zostawić, i robić dalej spokojnie i dopiero kiedy przyjdzie czas zrobić wylewkę betonową 5 cm (ta będzie z dylatacjami) wraz z kablami grezjnymi.Tym sposobem zakończę jakby posadzkę i zostaną mi już potem tylko kable i ich zalanie. Zależy mi aby teraz zrobić posadzkę i to tak aby zakryć styro, czy da tak jakoś radę jak napisałem czy za dużo tych wylewek a może zrobić to inaczej? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukstein 15.04.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam. Mam problem w porozumieniu się z moim majstrem w temacie izolacji,wylewek itp. W projekcie mam płytę na gruncie o gubości 15 cm , klasa betonu minimum B 15, zbrojenie siatką z prętów fi 6 , powierzchnia wylewki na poziomie góry ściany fundamentowej , równy poziom izolacji na chudziaku i izolacji fundament/ściana parteru. Majster zrobił to całkiem inaczej :Na zagęszczony piasek folia wywinięta na ściany , na to półsuchy beton B 10 zagęszczony po rozłożeniu - 5 cm grubości po zawibrowaniu , żadnego zbrojenia , poziom chudziaka wznióśł się ok 5 cm powyżej ściany fundamentowej . Mam spore wątpliwości co do tego rozwiązania , nie było ono przez nas uzgodnione choć majster twierdzi inaczej - ponoć zawsze tak robi . Poza tym chudziak wykonany jest nierówno - róznice w budynku do 6-7 cm , nie zgadza sie wysokośc parapetów . Nie chciałbym zacząć zbyt twardej rozmowy z człowiekiem który mógłby być moim ojcem jeśli takie rozwiążanie jakoś ujdzie , dlatego proszę o Wasze wypowiedzi. Z góry dziekuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mppm 13.05.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Pytanie.Czy cegła dziurawka poukładana pod wylewką to tylko wypełnienie a może spełnia jakieś inne zadania,proszę o odpowiedz, ja zielony z budowlanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lowee 16.07.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 witam,jestem zielony i proszę o opinie na temat składu wylewek zaproponowanego przez wykonawcę.Jest to dom na gruncie, fundamenty wypełnione były piaskiem.jest cienka podlewka - może 2cm.Na to ma pójść folia (0,3), styropian 5cm i wylewka 5 cm. Czy na całość ma znaczenie czy posadzki będą wykonane tradycyjnie czy maszynowo?? dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts