Jarosllaw 14.10.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Witam Otoz zastanawiam się nad zainstalowaniem nasady obrotowej na koncu przewodu wentylacyjnego na scianie bocznej...Moja instalacja wyglada tak-W kuchni znajduje sie kratka od ktorej jest poprowadzona elastyczna rura ktora przechodzi przez sufit i kieruje sie do sciany bocznej na poddaszu...przechodzi przez sciane boczna i konczy sie zwykla kratka wentylacyjna...Wydaje mi sie ze instalacja nie jest wykonana poprawnie co skutkuje nawiewem zimnego powietrza do mieszkania..Chcialbym na koncu tej instalacji zamontowac nasade obrotowa typu tulipan aby wymusic wyciag....Moje pytanie jest czy moge owa nasade umocowac na koncu tej instalacji gdzie znajduje sie kratka wentylacyjna na zewnatrz na kolanku 90 stopni... czy nie bedzie zachodzil proces skraplania gdy kolanko bedzie bez izolacji tzn.taka surowa blacha -ze nastapi duza zmiana temperatury i bedzie mi skraplac sie woda???Chyba ze macie jakis inny pomysl na to cos-???Moze wystarczy jakas koncowka typu H??? Dziekuje za zainteresowanie moim problemem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts