Pawel221 14.10.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 WitamW jednym z pokojów mam skos od poddasza który ocieplony jest wełną i zakryty płytą gipsowo kartonową.Zamierzam zrobić w tym pokoju gipsowanie i zastanawiam się czy przy okazji nie docieplić tego skosu 10 cm styropianem.Myślicie że takie docieplenie ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 14.10.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Witam W jednym z pokojów mam skos od poddasza który ocieplony jest wełną i zakryty płytą gipsowo kartonową. Zamierzam zrobić w tym pokoju gipsowanie i zastanawiam się czy przy okazji nie docieplić tego skosu 10 cm styropianem. Myślicie że takie docieplenie ma sens? Ma lub nie ma. To już zalezy od Ciebie, obecnej jakosci ocieplenia, jej braków i tego co chcesz w ten sposob osiagnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drapek 15.10.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 jeśli masz ocieplone ściany i planujesz docieplić w przyszłości całe poddasze to miałoby to sens. Bo jeśli dom masz słabo zaizolowany a z resztą poddasza nie zamierzasz nic robić to trochę bez sensu - praktycznie nie odczujesz oszczędności z tego tytułu a obniżysz jedynie ściankę kolankową co zmniejszy "użytkowość" pomieszczenia - ale z drugiej strony przy obniżeniu o 10-12cm nie będzie aż tak odczuwalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel221 16.10.2015 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Dom od zewnątrz będę ocieplał w przyszłym roku a z poddaszem mam jeszcze dwa pokoje i w nich też chce docieplić skosy styropianem ale dopiero za kilka lat jak będę odmalowywał ściany.Zastanawiam się jeszcze czy docieplić styropianem sufity w pokojach bez poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts