MWM 14.10.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Witam,Przeglądałem forum ale podobne wątki mają nieaktywne odwołania do przykładów rozwiązania problemu.- Mam fundament schodkowy.- W około sama zwietrzelina więc grunty przepuszczalne.- Wody gruntowe na głębokości 30 metrów ale musze zbierać opadowe.- Różnica w wysokości terenu na długości budynku to 2,7 m.Jak w takim razie rozwiązać temat położenia drenażu przy ławie fundamentowej skoro co chwilę jest uskok?.Rozumiem, że rury drenarskiej nie można prowadzić pod takim kątem (spadek 15-17%)Będę wdzięczny za podpowiedź. Sklep podpowiada aby poprowadzić dwie rury, jedną przy ławach a drugą 0.5 metra pod poziomem gruntu.Tą górną łatwo położyć ale dolna?? Przy schodkowych ławach?? MWMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 14.10.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Ja bym porobił studzienki przelewowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 15.10.2015 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Ja bym porobił studzienki przelewowe. To znaczy zrobić kawałek drenażu .....studzienka.....znowu kawałek rury..... studzienka..... itd? Czyli schodki podobne do schodków na ławie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 15.10.2015 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Bardzo prosze o odpowiedź kogoś znającego się na temacie i wykonawstwie takiego fundamentu. Drugi dzień szukam w necie i na forum jakiś informacji w tym temacie i nigdzie nie znalazłem jakiegoś szkicu, zdjęcia czegokolwiek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 16.10.2015 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 NIkt????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 16.10.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 A w projekcie co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts