guziec 14.10.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Witam, mam gotowy projekt (dom w jonatanach z archonu) w ktorym garaż ma 3.25 szerokości. Zastanawiam się czy warto poszerzyć garaż (czyli dom wzdłuż kalenicy) o 0.8 metra (więcej nie można). Koszt zmiany na etapie adaptacji to 700zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 14.10.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Jeżeli garaż ma służyć tylko i wyłącznie jako pomieszczenie na auto, to nie warto. Jeżeli w tym garażu masz zamiar trzymać kosiarkę do trawy, szpadle i łopaty, to... tez nie warto. Auto ma ok. 2m. szerokości, a po otwarciu drzwi, żeby można było wysiąść komfortowo z jednej strony, to te 3,25 powiększone kosztem pokoju (dobrze dedukuję?) nic nie zmieni.Tak, czy inaczej, nie otworzysz drzwi samochodu na roścież z obu stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.10.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Przy 3.25 m szerokości wygodnie się wsiada z obu stron do samochodu jesli nic nie stoi w garażu.Spr w praktyce w domu z archonu. Powiększa się cały budynek a nie zmniejsza pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guziec 14.10.2015 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Dzięki, ale tak jak pisałem nie kosztem pokoju tylko wydłużając cały dom. Więcej nie mogę przez szerokość działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guziec 14.10.2015 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Generalnie wnoszę że tak czy siak dla 0.8 metra się nie opłaca bawić w koszty, szczególnie że piszecie że 3.25 szer. wystarczy. co do pom. gosp. to jest kotłownia gdzie można trzymać kosiarki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 15.10.2015 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Poszerzaj nie zastanawiaj się bo później będziesz żałował a w przyszłości się przyda kawałek powierzchni więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 15.10.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Poszerzaj nie zastanawiaj się bo później będziesz żałował a w przyszłości się przyda kawałek powierzchni więcej Coś w tym jest, na początku się oszczędza, a po 5 latach jak już zapomni o wydatkach zaczyna miejsca brakować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalkulatorek 15.10.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Ja poszerzyłem o 1m garaż. Zawsze będziesz chciał coś trzymać w garażu - choćby młotek czy wkrętarkę. Dlatego zdecydowanie warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 15.10.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 U mnie w rodzinie mówi się: "garaż, jak sama nazwa wskazuje, służy do trzymania rowerów". Chodzi o to, że jest tyle rzeczy do trzymania w garażu, że samochód się już nie mieści. Każde poszerzenie będzie bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 18.10.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Zdecydowanie powiększyć Ja powiększyłam więcej a i tak miejsca na "garażowe śmieci" mi brakuje. Auto, rowery, regały, trochę drewna do kominka żeby za każdym razem w zimie nie latać na mróz i całą masa innych. A ta kwota to kropla w morzu w porównaniu z resztą wydatków na budowie... Poza tym powiększysz pokój - super sprawa. Ja lubię trochę przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 18.10.2015 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Jedno z podstawowych praw budownictwa mówi: "garaż po wybudowaniu zawsze okazuje się za mały"Powiększaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pasqud 18.10.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Z moich obserwacji wynika, że garaże, garderoby, spiżarki czy pomieszczenia gospodarcze nigdy nie są za duże.Za duży salon, łazienka czy sypialnia, owszem - takie wypowiedzi czasami można usłyszeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 19.10.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 My powiększyliśmy garaż do 4m i nie uważamy tego za błąd. Samochodem można wjechać bez problemu i zostaje jeszcze miejsce do swobodnego przejścia do kotłowni a potem do domu. Oprócz tego jakiś rower, kosiarka, regał też bez problemu się mieści. Zdecydowaliśmy sie poszerzyć garaż patrząc na garaże moich braci którzy mieli je za wąskie i narzekali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 19.10.2015 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Ja mialem w projekcie garaz jakies 6.3m i powiekszylem go do 7.0 (wymiary wewnętrzne)wiec tak - POSZERZAJ(teraz mi sie bez problemow zmieszcza 2 samochody, rowery, stacja uzdatniania wody i kto wie co jeszcze)(garaz to moje najwieksze pomieszczenie - 7x7.8m !!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts