Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

proszę o podpowiedz czy taka "duża" szpara przy zmywarce musi być?

aniewa

Recommended Posts

Witam!

Dziś montują u mnie białą kuchnię w połysku. wszystko jest ok...poza jednym

nie podobają mi się za duże szpary przy zmywarce :(

czy tak to musi być akurat wykonane...bo tak montuje się zmywarki do zabudowy? czy muszę się przyzwyczaić do tego widoku?

jestem wściekła...bo jak oglądałam kuchnię koleżanki....nie zauważyłam tego... i teraz jestem zła..ze tak mam...a stolarz twierdzi że tak to musi być bo incaczej nie otworzę zmywarki :(

zaraz wkleję fotkę :)

z góry dzięi za odpowiedzi

Też mam zmywarkę w zabudowie, ale szpary nie rzucają się tak w oczy, jest to po prostu jedna szafka z wielu, nikt się nie domyśli, że w tym miejscu mam zmywarkę. Może u ciebie stolarze zrobili ciut za wąski front (o kilka mm), a teraz, żeby wybrnąć z kłopotu mówią, że to po to, by zmywarka się otwierała ;)

Aniewa, też mam zmywarkę w zabudowie, ale szpary nie rzucają się tak w oczy, jest to po prostu jedna szafka z wielu, nikt się nie domyśli, że w tym miejscu mam zmywarkę. Może u ciebie stolarze zrobili ciut za wąski front (o kilka mm), a teraz, żeby wybrnąć z kłopotu mówią, że to po to, by zmywarka się otwierała ;)

Front jest zazwyczaj o 4mm węższy od korpusu. Tyle zupełnie starcza aby wszystko ładnie się otwierało.

Zmierz ile szerokości ma ten front; zmywarka widzę że 45cm więc front powinien mieć jakieś 446mm szerokości.

ok..jest ze szerokością.. chodziło mi o szparkę na dole:) ale przewertowałam forum i znalazłam odp. wystarczyło cofnąć cokół zeby szpara nie była widoczna :) poprawili :) i teraz w odbiorze jest ok :) wyszło tak :)

http://images68.fotosik.pl/1264/918e31b8e017b5bbmed.jpg