qosek 15.10.2015 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 CześćInstalację alarmową miałem zrobioną przed tynkami - czujki (i manipulator) były przykręcone do ścian za pomocą kołków (2 szt na czujkę, 4 szt na manipulator).Ekipa od tynków wew. zdemontowała wszystko i będę musiał ponownie powiesić. I teraz pytanie - czy wieszać tak jak było do tej pory (czyli na zwykłe kołki rozporowe), czy posłuchać ekipy od tynków i przymocować za pomocą 2.5cm wkrętów do drewna (bez kołków). Budynek z YTONGa, więc raczej się da .... Dodatkowo - w przyszłym roku czujki znowu będą musiały być odkręcone - przed cekolowaniem i malowaniem. (fakt - cekolu będzie bardzo cienka warstwa bo mam bardzo ładnie położone tynki gipsowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.10.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Cześć Instalację alarmową miałem zrobioną przed tynkami - czujki (i manipulator) były przykręcone do ścian za pomocą kołków (2 szt na czujkę, 4 szt na manipulator). Na kołki -proponuję szczególnie manipulator. Jeśli chcesz zastosować kołki - czyli zaoszczędzić na wierceniu to nie 2,5 cm ale 7cm i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 15.10.2015 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 też tak myślałem ale wolałem się upewnić dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 02.11.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 też tak myślałem ale wolałem się upewnić dzięki co za paskudny świat : ekipa od tynków umiała zdemontować ...... ale zamontować już nie ? kurcze potrzebna będzie nowa specjalizacja demont-tynkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts