bif 12.06.2018 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Tak, rozumiem, nie ma potrzeby badania/sprawdzania np z kątomierzem czy jest idealnie płaska. Ale jak widać na pierwszy rzut oka że odstaje i różnią się wyraźnie cienie padające w pełnym słońcu to na jak mi sie wydaje chłopski rozum nie jest płaska. Trochę ratuje fakt że nadal jest ładna , ale drugi raz wybierając byłby to beton, a to przez nie doprecyzowane broszury informacyje i piękne zdjęcia reklamowe... Może jak wymienią część będzie lepiej, czasmi trafia sie pod rząd parę nie psujących wrażenia. Wrócę tu ze zdjęciami sprzed i po. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bif 12.06.2018 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 (edytowane) W ząłczeniu zdjęcie przed poprawkami, słabe zdjecie z telefonu, starałem się złapać jedynie jeden rząd. W wielu miejscach podobnie. Coś tu poprawiali, jutro zobaczę co i jak. B. Edytowane 12 Czerwca 2018 przez bif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.06.2018 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Załączone zdjęcie pokazuje, że płaszczyzna dachu jest OK. Przy oknach jest OK. Natomiast coś dziwnego dzieje się z pierwszym rzędem. Wygląda tak jakby falował i nie jest to wina dachówki. Czy aby nie było tak, że rynny były montowane na samym końcu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bif 13.06.2018 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Witam, zamontowana na początku przed dachówka. Ogólnie Panowie wykonawcy wzięli się trochę za szlifowanie, ponoć ma być coś lepiej.B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrekkk 02.08.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 mnie gwarancje uznali i juz 5 misiecy czekam az ktos przyjedzie i wymieni... z 2 razy dzowniłem to uslyszałem ze dużo pracy mają, ze ktoś sie odezwię no i czekam, czekam, ale nie wiem czy się doczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bif 26.09.2018 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 nadal nie wiem co sobie o tym myśleć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.09.2018 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 nadal nie wiem co sobie o tym myśleć, Ale o co Ci tak dokładnie chodzi. Ja mam większe krzywizny i przestałem już o tym myśleć. Z dołu wygląda ekstra a jak wyglądam przez okno dachowe to pojawiają się nierówności. Coraz rzadziej wystawiam głowę przez okna dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.09.2018 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Ja myślę, że powinieneś myśleć pozytywnie. Dach wygląda bardzo OK. Należy pamiętać, że to tylko wypalona glina. Żaden model dachówek nie jest idealny. Po prostu powinieneś cieszyć się dachem. Skoro tak podchodzisz do dachu to współczuję Twojemu glazurnikowi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 27.09.2018 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Panie Andrzeju, nic dodać, nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 27.09.2018 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 To jest urok płaskiej dachówki ostatnio montowałem Actua 10 z wienerbergera i trafiały się sztuki wygięte w banan, które lądowały na ziemi. Ogólnie współczuje pozostałym wykonawcą co robią elewacje, potbitkę ,tynki itd bo inwestor czepią się po prostu niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRR. 27.09.2018 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Trudno mi zaakceptować powyższe wypowiedzi, które sprowadzają się do tego, że zwracanie przez inwestora uwagi na krzywą dachówkę to z jego strony zwykłe czepialstwo. Jeżeli inwestor wydaje ciężkie pieniądze na dach to moim zdaniem słusznie oczekuje, że końcowy efekt będzie spełniał jego oczekiwania - także estetyczne. Natomiast wyrób taki jak opisywany w tym wątku w ogóle nie powinien być wprowadzany do obrotu i to pomimo swojej stosunkowo niskiej ceny. Z uwagi właśnie na cenę brałem tą dachówkę pod uwagę, jednak gdy zobaczyłem na żywo realizację z tym poszyciem to stwierdzam, że był to obraz nędzy i rozpaczy - fale i krzywizny widoczne z daleka psuły kompletnie efekt wizualny nowego budynku. Ostatecznie zdecydowałem się na dachówkę płaską innego producenta i pomimo, że to także jest przecież tylko "wypalona glina" to widok gotowego dachu cieszy oko. Jest równo - czyli po prostu tak jak powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.09.2018 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Trudno mi zaakceptować powyższe wypowiedzi.... Oczywiście nie musisz. Każdy przed zakupem powinien obejrzeć kilka dachów, zapoznać się z warunkami gwarancji i z normami dopuszczającymi odchylenia kształtu i wymiarów. W tym przypadku wstawione zdjęcie jest tendencyjne. Dach ogląda się z ziemi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 30.09.2018 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Faktycznie, chciałbym zobaczyć, dla porównania, jak to wygląda z ziemi. Dobrze, ze ja nie bede miał okna czy okna wyłazowego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bif 18.10.2018 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 do glazurnika, a zrobił mi przez ostatnie 9 lat 4 łazienki nie mam zastrzeżeń. Spaliłem sprawę oglądając tylko jeden dach o innym kacie nachylenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 18.10.2018 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 2 gat. bardzo sie rózni od 1? Sprzedawca twierdzi, że schodzi go wiecej i ludzie są zadowoleni bo 1 gat (jak tu widać zresztą ) też nie jest prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 18.10.2018 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 2 gat. bardzo sie rózni od 1? Sprzedawca twierdzi, że schodzi go wiecej i ludzie są zadowoleni bo 1 gat (jak tu widać zresztą ) też nie jest prosty. Sprzedawca ma sprzedać. cokolwiek by to nie było. Powiedz niech ci poda namiar na budowę z tą dachówką 2 gat. pozmawiaj z inwestorem. I wtedy wyciągnij wnioski. "Nigdy nie wierz kobiecie... wróć sprzedawcy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 18.10.2018 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Sprzedawca jest tez kobietą ������ . Zapytalem o mozliwosc zobaczenia. Gwarancja jest taka sama, 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 18.10.2018 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Sprzedawca jest tez kobietą ������ . Zapytalem o mozliwosc zobaczenia. Gwarancja jest taka sama, 30 lat. Combo Przeczytaj warunki gwarancji producenta. 30 lat brzmi dobrze, ale... bądź świadom jak ja nie byłem https://roben.pl/do-pobrania/gwarancja/dach/karta-gwarancyjna_2017.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 18.10.2018 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Kto by tam patrzyl na gwarancje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 21.04.2021 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) No i będzie wymieniana cała dachówka na dachu.. Na początku u zaczeły się wykwity na angobie. z miesiąca na miesiąc ilość uszkodzonych dachówek się zwiększała. Teraz okazało się że strzelają zamki. Miały być wymienione na gwarancji tylko uszkodzone dachówki, ale okazało się że strzelają zamki nawet w tych co nie są uszkodzone z zewnątrz. Najważniejsze że do 5 lat wszelkie prace są na koszt producenta. Z krzywizną można żyć - ja się też przyzwyczaiłem Gorzej jak pewnego dnia zjedzie całą połać.. Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez Sabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts