Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachowka Roben Bergamo

werka878

Recommended Posts

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...Nie wiem tylko czy wystawić im kwit za użyczenie prądu.. podłączyli się i jadą na mojej energii .. Nie chciałbym wyjść na skąpca...

No to dołożyłeś do pieca:). Skoro pokrywają wszystkie koszty:rolleyes: to wszystkie. Pozdrawiam.:bye:

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam,

u mnie wjechała właśnie dachówka na dach. Wykonawca będzie jeszcze wymieniać część dachówek ale na daną chwilę nie wygląda to najlepiej, ponoć po zakończeniu prac i wstawieniu wszytskich okien ma być porządany efekt. Jezeli efekt będzie rozczarowujący wiecie jak najlepiej działać?

bif.

W katalogu który dostałem nie ma czegoś takiego, zapewne jakiś procent taki jest i je wymieniają, pewnie u mnie trafiło się coś więcej w partii.

zacytuje odpowiedź na reklamację.

"

po pierwsze: próbnik bądź katolog stanowi każdorazowo tylko przykład

danego produktu i ocenę katalogu lub próbnika każdorazowo należy

oceniać w kontekście danych okoliczności oraz branży i produktu, z jakimi ma

związek dana sprawa lub zdarzenie. Każda branża ma swoją specyfikę

wyrobu produktów i należy przy ocenie wad produktu mieć tą specyfikę na

uwadze.

po drugie: produkt spełnia normy podane przez producenta. Dachówka może mieć

nierówności do 8mm - taka jest specyfika produktu. Przypominam, iż zgodnie z treścią

normy, nie stanowią wad produktu następujące elementy: cechy powierzchni licowej,

rowki, reliefy, plamy oraz fałda nieprawidłowości dotycząca jedynie powierzchni

wierzchniej.

"

Ale walcz może tobie się uda :(

Przeczytaj cały wątek. Ja na niego też niestety trafiłem po położeniu dachówki :(

Kochani kto komu broni przed zakupem jeździć i oglądać dachy? Zawsze to radzę moim klientom.:yes: Natomiast większość jeździ po hurtowniach i szuka taniej.:cool: Oczywiście cena nie ma tu nic do rzeczy, to tylko przykład co nas interesuje przed zakupem.:yes: Wybierając blachę musimy mieć świadomość, że faluje. Wybierając dachówkę ceramiczną musimy mieć świadomość że może być krzywa i może być w przekroju czerwona.:eek: Skoro jest takie podejście do dachów to strach pomyśleć jakie będzie podejście do płytek łazience?:( Czy kupując serwis obiadowy sprawdzacie zgodność kształtu mikrometrem? :confused:A nie zastanawialiście się dlaczego talerze i kubki są szlifowane od spodu? Bo też są krzywe po wypaleniu i by się bujały na stole.:) Życzę więcej zdrowego rozsądku, trafnych wyborów i satysfakcji ze swoich dachów.:yes:Pozdrawiam.:bye:

Kochani kto komu broni przed zakupem jeździć i oglądać dachy? Zawsze to radzę moim klientom.:yes: Natomiast większość jeździ po hurtowniach i szuka taniej.:cool: Oczywiście cena nie ma tu nic do rzeczy, to tylko przykład co nas interesuje przed zakupem.:yes: Wybierając blachę musimy mieć świadomość, że faluje. Wybierając dachówkę ceramiczną musimy mieć świadomość że może być krzywa i może być w przekroju czerwona.:eek: Skoro jest takie podejście do dachów to strach pomyśleć jakie będzie podejście do płytek łazience?:( Czy kupując serwis obiadowy sprawdzacie zgodność kształtu mikrometrem? :confused:A nie zastanawialiście się dlaczego talerze i kubki są szlifowane od spodu? Bo też są krzywe po wypaleniu i by się bujały na stole.:) Życzę więcej zdrowego rozsądku, trafnych wyborów i satysfakcji ze swoich dachów.:yes:Pozdrawiam.:bye:

Ad 1. W Szczecinie byłem w większości hurtowni budowlanych na pytanie czy mają jakiś namiar na kontakt do realizacji w Bergamo Odpowiedź brzmiała "niestety nie , ale spokojnie to jest płaska dachówka."

Ad 2 Wybrałem celowo droższą dachówkę płaską za namową handlowca. Bo w projekcie była płaska różnica między jedną a drugą to było 5k niby niewiele, ale jednak. ( teraz by mi się przydało ;)

Ad 3 Nie porównuj Panie Andrzeju 10 kartonów kafli z 10 paletami. dachówki.

Te 10 kartonów kafli mogę po otwarciu pierwszego oddać do hurtowni wrzucając do auta.

Ad3 mikrony to nie 8 mm

Wiem wiem Jest Pan ekspertem Robena i w tym przypadku imho jest Pan średnio obiektywny

Z perspektywy czasu.

Nie wierzyć handlowcowi, przedstawicielowi Czytać opinie i oglądać zdjęcia osób które już się na dany produkt się zdecydowały.

Nie napalać się :)

Ja już mam na tą dachówkę ... oby się nie łuszczyła co jak widać po zdjęciu powyżej "zdarza" się .

Na szczęście mam jeszcze 80szt.. będą służyć na wymianę lub jako podkład do doniczek.

Mam tylko nadzieję że następny klient będzie bardziej świadomy i natknie się na ten temat i wtedy świadomie podejmie decyzję o kupnie lub nie,

Pozdrawiam

Proszę wskazać choćby jeden fragment mojej wypowiedzi broniący producenta. Skoro żadna hurtownia w Szczecinie nie potrafi wskazać choćby jednego dachu pokrytego dachówką, którą mają w swojej ofercie to ja bym takiej dachówki nie kupił. Rodzi się pytanie: czemu ją mają na ekspozycji skoro jej nie sprzedają? Dlaczego nie skontaktowałeś się z przedstawicielem Robena przed zakupem? Tu też przed dostawą mogłeś podjechać do hurtowni i rozerwać paletę. To kolejny dowód na to, że warto rozmawiać z dekarzem i kupować przez dekarza. No ale każdy ma wolny wybór. Pozdrawiam.

teraz będę mądry;p Inna sprawa nie miałbym żadnego ale gdyby mi sprzedawano "prawie płaską dachówkę" a nie płaską jak określa to producent. Określenie płaska to płaska. O to co mówisz, jeżeli da sie talerz wyszlifować , niech szlifują i dachówkę. Edytowane przez bif

Każdy powinien zrozumieć, że nie da się wyprodukować idealnie płaskiej dachówki z wypalonej gliny. Jak płaska to cementowa. Karpiówka jest węższa i cieńsza a też nie jest idealna. Natomiast trendy mody są nieubłagane. Należy więcej pytań zadawać przed a nie po wykonaniu dachu i starać się oglądać już wykonane. Pozdrawiam.