sebastianbb 19.04.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Drugi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.04.2018 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 ...Nie wiem tylko czy wystawić im kwit za użyczenie prądu.. podłączyli się i jadą na mojej energii .. Nie chciałbym wyjść na skąpca... No to dołożyłeś do pieca:). Skoro pokrywają wszystkie koszty:rolleyes: to wszystkie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 29.04.2018 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Przechwaliłem No to pierwsza dachówka.. Zobaczymy jak się rozwinie. partia z 13-07-15 Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez Sabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bif 11.06.2018 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Witam, u mnie wjechała właśnie dachówka na dach. Wykonawca będzie jeszcze wymieniać część dachówek ale na daną chwilę nie wygląda to najlepiej, ponoć po zakończeniu prac i wstawieniu wszytskich okien ma być porządany efekt. Jezeli efekt będzie rozczarowujący wiecie jak najlepiej działać?bif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 11.06.2018 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Jezeli efekt będzie rozczarowujący wiecie jak najlepiej działać? bif. Pogodzić się, "dachówka spełnia normę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bif 11.06.2018 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 (edytowane) Ogólnie nie . Coś wiadomo o tych normach? ja wolę przepychać się z wykonwacą/producentem przez 2 lata, niż że starą przez 20 lat że jest krzywy dach. Nie jest to żart.. B. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez bif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bif 11.06.2018 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 (edytowane) W katalogu który dostałem nie ma czegoś takiego, zapewne jakiś procent taki jest i je wymieniają, pewnie u mnie trafiło się coś więcej w partii. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez bif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 11.06.2018 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 W katalogu który dostałem nie ma czegoś takiego, zapewne jakiś procent taki jest i je wymieniają, pewnie u mnie trafiło się coś więcej w partii. zacytuje odpowiedź na reklamację. " po pierwsze: próbnik bądź katolog stanowi każdorazowo tylko przykład danego produktu i ocenę katalogu lub próbnika każdorazowo należy oceniać w kontekście danych okoliczności oraz branży i produktu, z jakimi ma związek dana sprawa lub zdarzenie. Każda branża ma swoją specyfikę wyrobu produktów i należy przy ocenie wad produktu mieć tą specyfikę na uwadze. po drugie: produkt spełnia normy podane przez producenta. Dachówka może mieć nierówności do 8mm - taka jest specyfika produktu. Przypominam, iż zgodnie z treścią normy, nie stanowią wad produktu następujące elementy: cechy powierzchni licowej, rowki, reliefy, plamy oraz fałda nieprawidłowości dotycząca jedynie powierzchni wierzchniej. " Ale walcz może tobie się uda Przeczytaj cały wątek. Ja na niego też niestety trafiłem po położeniu dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.06.2018 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Kochani kto komu broni przed zakupem jeździć i oglądać dachy? Zawsze to radzę moim klientom. Natomiast większość jeździ po hurtowniach i szuka taniej. Oczywiście cena nie ma tu nic do rzeczy, to tylko przykład co nas interesuje przed zakupem. Wybierając blachę musimy mieć świadomość, że faluje. Wybierając dachówkę ceramiczną musimy mieć świadomość że może być krzywa i może być w przekroju czerwona. Skoro jest takie podejście do dachów to strach pomyśleć jakie będzie podejście do płytek łazience? Czy kupując serwis obiadowy sprawdzacie zgodność kształtu mikrometrem? :confused:A nie zastanawialiście się dlaczego talerze i kubki są szlifowane od spodu? Bo też są krzywe po wypaleniu i by się bujały na stole. Życzę więcej zdrowego rozsądku, trafnych wyborów i satysfakcji ze swoich dachów.:yes:Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 11.06.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Kochani kto komu broni przed zakupem jeździć i oglądać dachy? Zawsze to radzę moim klientom. Natomiast większość jeździ po hurtowniach i szuka taniej. Oczywiście cena nie ma tu nic do rzeczy, to tylko przykład co nas interesuje przed zakupem. Wybierając blachę musimy mieć świadomość, że faluje. Wybierając dachówkę ceramiczną musimy mieć świadomość że może być krzywa i może być w przekroju czerwona. Skoro jest takie podejście do dachów to strach pomyśleć jakie będzie podejście do płytek łazience? Czy kupując serwis obiadowy sprawdzacie zgodność kształtu mikrometrem? :confused:A nie zastanawialiście się dlaczego talerze i kubki są szlifowane od spodu? Bo też są krzywe po wypaleniu i by się bujały na stole. Życzę więcej zdrowego rozsądku, trafnych wyborów i satysfakcji ze swoich dachów.:yes:Pozdrawiam. Ad 1. W Szczecinie byłem w większości hurtowni budowlanych na pytanie czy mają jakiś namiar na kontakt do realizacji w Bergamo Odpowiedź brzmiała "niestety nie , ale spokojnie to jest płaska dachówka." Ad 2 Wybrałem celowo droższą dachówkę płaską za namową handlowca. Bo w projekcie była płaska różnica między jedną a drugą to było 5k niby niewiele, ale jednak. ( teraz by mi się przydało Ad 3 Nie porównuj Panie Andrzeju 10 kartonów kafli z 10 paletami. dachówki. Te 10 kartonów kafli mogę po otwarciu pierwszego oddać do hurtowni wrzucając do auta. Ad3 mikrony to nie 8 mm Wiem wiem Jest Pan ekspertem Robena i w tym przypadku imho jest Pan średnio obiektywny Z perspektywy czasu. Nie wierzyć handlowcowi, przedstawicielowi Czytać opinie i oglądać zdjęcia osób które już się na dany produkt się zdecydowały. Nie napalać się Ja już mam na tą dachówkę ... oby się nie łuszczyła co jak widać po zdjęciu powyżej "zdarza" się . Na szczęście mam jeszcze 80szt.. będą służyć na wymianę lub jako podkład do doniczek. Mam tylko nadzieję że następny klient będzie bardziej świadomy i natknie się na ten temat i wtedy świadomie podejmie decyzję o kupnie lub nie, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.06.2018 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Proszę wskazać choćby jeden fragment mojej wypowiedzi broniący producenta. Skoro żadna hurtownia w Szczecinie nie potrafi wskazać choćby jednego dachu pokrytego dachówką, którą mają w swojej ofercie to ja bym takiej dachówki nie kupił. Rodzi się pytanie: czemu ją mają na ekspozycji skoro jej nie sprzedają? Dlaczego nie skontaktowałeś się z przedstawicielem Robena przed zakupem? Tu też przed dostawą mogłeś podjechać do hurtowni i rozerwać paletę. To kolejny dowód na to, że warto rozmawiać z dekarzem i kupować przez dekarza. No ale każdy ma wolny wybór. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bif 12.06.2018 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 (edytowane) teraz będę mądry;p Inna sprawa nie miałbym żadnego ale gdyby mi sprzedawano "prawie płaską dachówkę" a nie płaską jak określa to producent. Określenie płaska to płaska. O to co mówisz, jeżeli da sie talerz wyszlifować , niech szlifują i dachówkę. Edytowane 12 Czerwca 2018 przez bif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 12.06.2018 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Pytaniem jest - czy na ekspozycje nie trafiają wyselekcjonowane dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 12.06.2018 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Pytaniem jest - czy na ekspozycje nie trafiają wyselekcjonowane dachówki? A pewnie, że trafiają. Jazda próbna samochodem też odbywa się na najlepiej wyposażonym modelu. Nie powinno to nikogo dziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bif 12.06.2018 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Jeszcze jedno mnie nurtuje, w sumie bardziej niż wygląd na dana chwile.Mówi sie o:"Nowoczesne zamki gwarantujące szczelność pokrycia."jak powinien wyglądać poprawny zamek gwarantujący taką szczelność? Woda i owady przcież przez to przejdą..?B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 12.06.2018 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 A pewnie, że trafiają. Jazda próbna samochodem też odbywa się na najlepiej wyposażonym modelu. Nie powinno to nikogo dziwić. Hm.. tyle że możesz sobie kupić samochód o identycznej specyfikacji jak ten do jazdy próbnej. Czy kupisz takie same dachówki jak na ekspozycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 12.06.2018 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Hm.. tyle że możesz sobie kupić samochód o identycznej specyfikacji jak ten do jazdy próbnej. Czy kupisz takie same dachówki jak na ekspozycji? Z autem to fakt. Ja mam Bergamo i nie rażą mnie krzywizny. Nie zwracam na to szczególnej uwagi. Czy jest ich dużo? Jak dla mnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.06.2018 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Każdy powinien zrozumieć, że nie da się wyprodukować idealnie płaskiej dachówki z wypalonej gliny. Jak płaska to cementowa. Karpiówka jest węższa i cieńsza a też nie jest idealna. Natomiast trendy mody są nieubłagane. Należy więcej pytań zadawać przed a nie po wykonaniu dachu i starać się oglądać już wykonane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bif 12.06.2018 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 (edytowane) W takim razie nie należy nazywać ją płaską. Edytowane 12 Czerwca 2018 przez bif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 12.06.2018 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 W takim razie nie należy nazywać ją płaską. Rozumiesz to, co czytasz czy piszesz ot tak, bez sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts