Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachowka Roben Bergamo

werka878

Recommended Posts

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Proces technologiczny w fabryce sterowany jest komputerowo. Kontrola jakości odbywa się komputerowo. Człowiek ma już niewielki wpływ na przebieg procesu technologicznego. Czasami komputer czy maszyna mogą zawieźć. W takim przypadku liczy się podejście firmy do klienta. Pozdrawiam.

• 4 months później...
Dzień dobry, jestem tu nowa, więc z góry dziękuję za wyrozumiałość. Właśnie zastanawiam się nad pokryciem dachu i wstępnie decyzja padła na Bergamo od firmy Roben. Teraz czytam ten wątek i już sama nie wiem...? Czy ktoś może coś doradzić w tym temacie?

Osobiście jeżeli bym miał jeszcze raz wybierać, wybrałbym inną dachówkę i innego producenta. Najlepiej wybrać sobie dachówkę i nalegać żeby zobaczyć realizację.

Pal licho wygląd, jeżeli po 4 latach jest problem z ceramiką.. to kto mi zagwarantuje że za 4 lata znów nie będzie.

Dzień dobry, jestem tu nowa, więc z góry dziękuję za wyrozumiałość. Właśnie zastanawiam się nad pokryciem dachu i wstępnie decyzja padła na Bergamo od firmy Roben. Teraz czytam ten wątek i już sama nie wiem...? Czy ktoś może coś doradzić w tym temacie?

W 2018 r. stałem przed podobnym wyborem płaskiej dachówki ceramicznej. Byłem już zdecydowany na Roben Bergamo, ale gdy zobaczyłem na własne oczy realizację szybko zmieniłem zdanie - dach był pofalowany i wyglądał co najmniej mało estetycznie. Ostatecznie zdecydowałem się na Braas Turmalin, wyszło trochę drożej, ale z dachówką nie mam najmniejszych problemów.

W 2018 r. stałem przed podobnym wyborem płaskiej dachówki ceramicznej. Byłem już zdecydowany na Roben Bergamo, ale gdy zobaczyłem na własne oczy realizację szybko zmieniłem zdanie - dach był pofalowany i wyglądał co najmniej mało estetycznie. Ostatecznie zdecydowałem się na Braas Turmalin, wyszło trochę drożej, ale z dachówką nie mam najmniejszych problemów.

Chyba mamy różne doświadczenia. Ja budowałem dom w 2017, na dachu :spam: i jest ok (y)

Edytowane przez Greengaz

• 1 year później...
  • 8 months później...
No i dach po wymianie.

Ekipa sprawna polecona przez Robena. Dodatkowo przerobili kominy. Dachówka, która dotarła wygląda lepiej na dachu teraz, jak się ułoży powinna jeszcze lepiej wyglądać :)

Trochę to trwało ale warto było poczekać

[ATTACH=CONFIG]461635[/ATTACH]

Witam mam pytanie odnośnie reklamacji. Czy firma Roben pokrywa koszty wymiany dachu czy to stoi po stronie inwestora. Mam tez problem z tą dachówką i czekam na rozpatrzenie reklamacji.