Sabat 22.01.2016 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jesteś zafiksowany na tą bergamo Ja także byłem i brałem pod uwagę Orea9 ogólnie dwóch sprzedawców mi poleciło Bergamo. Po reklamacjach , nie tylko moich wycofali się z jej sprzedaży. Najważniejsze żebyś był zadowolony. w moim projekcie też najlepiej wygląda dachówka płaska Oglądałem realizację z Orea9, nawet na tej samej ulicy jest dom który ma ja położoną. I zgadnij który dach lepiej wygląda. https://www.google.pl/maps/@53.395404,14.5173439,3a,52y,228.2h,84.53t/data=!3m6!1e1!3m4!1skP2cs5RDJ0FJih0nC5sArg!2e0!7i13312!8i6656 "Bergamo będzie wyglądało równie dobrze tylko jest tańsze" Mam nadzieje że będziesz zadowolony. Ja już tym dachem mogę żyć , teraz faktycznie na co innego zwracam uwagę Mam nadzieje że nie będzie innych problemow z dachówką. a reklamacja dalej w toku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.01.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 ...Ja się powoli do swojego przyzwyczajam, najbardziej klawiszujące będę wymieniał. I to jest bardzo dobre podejście bo przecież czynny zawodowo człowiek nie będzie przez cały dzień patrzył się na dach:no:. To pokrycie posłuży długie lata. Za chwilę będziesz zapewne wykańczał łazienkę lub pokój kąpielowy i co wówczas? Przecież płytki też nie są idealne. Nie możemy być niewolnikami naszych domów bo one tylko umożliwiają nam egzystencję. Oczywiście należy starać się dbać o szczegóły i estetykę bo to nasze ciężko zarobione pieniądze wkładamy w budowę domu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.01.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 I to jest bardzo dobre podejście bo przecież czynny zawodowo człowiek nie będzie przez cały dzień patrzył się na dach:no:. To pokrycie posłuży długie lata. Za chwilę będziesz zapewne wykańczał łazienkę lub pokój kąpielowy i co wówczas? Przecież płytki też nie są idealne. Nie możemy być niewolnikami naszych domów bo one tylko umożliwiają nam egzystencję. Oczywiście należy starać się dbać o szczegóły i estetykę bo to nasze ciężko zarobione pieniądze wkładamy w budowę domu. Pozdrawiam. Dzień dobry Panie Andrzeju. Po tym całym zamieszaniu z Bergamo (chociaż nadal mi się podoba), chyba wybiorę już niedługo Creaton Domino. Brałem ten typ dachówki pod uwagę przy wycenie. Przy miom dachu 225 mkw to różnica ok 3000 zł. Jeżeli chodzi o równość więźby to jestem spokojny, ekipa z polecenia, więźba świerkowa wycinana na CNC. Bylem pod wrażeniem jak sprawnie szło składanie konstrukcji. Panie Andrzeju, co Pan sądzi o tym Creatonie. Bardzo proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.01.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Każda płaska dachówka pod pewnym kątem patrzenia pokarze jakieś nierówności. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 29.01.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Śledziłem ten i podobne wątki, objrzałem trochę dachów i w końcu zdecydowaliśmy się na Roben Bergamo. Świadomi byliśmy nierówności tej dachówki, ale wybraliśmy ją gdyż: chcieliśmy płaską dachówkę, gdyż pasuje dobrze do naszej, w miare nowoczesnej architektury, a zarazem pasuje do tradycyjnej karpiówki, którą też sporo domów ma w okolicy. Z drugiej strony nasz dach jest wysoko - budynek z poddaszem użytk., ale wysoką ścianką kolankową na 180 cm (od wew.) po wykończeniu, mały spad dachu - 30 st, no i spora odległość dachu od ulicy i ogólnie od otoczenia. Fakt, mały kąt dachu eksponuje krawędzie dachówki i to trochę widać, ale i tak jest to dość odległe od potencjalnego obserwatora.http://www.chemia.polsl.pl/~nkuznik/FM/20160129-dach4.jpgNajwiększe zbliżenie - z tarasu:http://www.chemia.polsl.pl/~nkuznik/FM/20160129-dach5.jpgZdjęcie z okna dachowego. W drugim rzędzie od gąsiora (w środku szeregu) widać jedną z dachówek wentylacyjnych. Z pozycji gruntu w ogóle ich nie widać.http://www.chemia.polsl.pl/~nkuznik/FM/20160129-dach6.jpgDługo zastanawialiśmy się czy kłaść dachówkę na mijankę czy szeregowo. Po analizie różnych zdjęć zdecydowaliśmy się na te drugą wersję.Ogólnie, dla nas jest zupełnie satysfakcjonująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.01.2016 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Bardzo przyzwoicie. Widać, że dekarz znał się na rzeczy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 30.01.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Bardzo przyzwoicie. Widać, że dekarz znał się na rzeczy. Pozdrawiam. Dziękuję uprzejmie za opinię. To cieszy, że dekarz dobrze się spisał. Ukłony i pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 30.01.2016 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Dokładnie, dobrze to wygląda, plusem jest to, że budynek wyższy i tak się nie rzuca w oczy. Ale nad rynną fale dunaju i ze względu na to czoło dachówki. BTW bardzo fajny dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.01.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Widać to dlatego, że dachówka "wychodzi" na pas nadrynnowy i jest odniesienie do linii przegięcia. Gdyby skrócić trochę okap i dachówka przestawałaby do rynny 2 cm nie byłoby to widoczne. Jest to bardzo minimalna wada estetyczna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 30.01.2016 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Dokładnie, dobrze to wygląda, plusem jest to, że budynek wyższy i tak się nie rzuca w oczy. Ale nad rynną fale dunaju i ze względu na to czoło dachówki. BTW bardzo fajny dziennik. Tylko z tarasu nad garażem można stanąć na tyle blisko dachu, że widać wyraźnie krawędzie dachówek i stamtąd było robione zdjęcie. Jeśli to faktycznie tylko estetyczny mankament, to nam to nie przeszkadza. Budynek w rzeczywistości nie jest specjalnie wyższy - mierząc od kalenicy do "0" jest 8 m, ale wysoka ściana kolankowa robi tę różnicę. Na razie bryła domku jest mało atrakcyjna, ale mamy nadzieję, że dodatkowe elementy tarasu łamiące symetrię i wykończenie elewacji odmienią ten wygląd. Nasz dziennik - miło mi, zapraszam w takim razie do zaglądania, postaram się o kolejne aktualizacje. Jak widać Bergamo nie jest takie złe, tylko trzeba wprawnych dekarzy, odpowiedniej architektury dachu i ... odległości, aby jej niedoskonałości nie rzucały się w oczy Edytowane 30 Stycznia 2016 przez nk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 30.01.2016 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 No i co teraz powiedzą wszyscy przeciwnicy Bergamo? Bardzo ładnie położona dachówka. W lutym zamawiam 225 mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 30.01.2016 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Powiem dalej to samo. Odległość najważniejsza. Dekarz nie odpowiada za krzywą dachówkę. Chyba że to mój aparat robi krzywe zdjęcia. Pamiętaj żeby ją przebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.01.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 (edytowane) ...Pamiętaj żeby ją przebrać Coś mi się wydaje, że zbliżają się ostatki:rolleyes:. A tak poważnie tez staram się selekcjonować płaskie dachówki i te trochę gorsze montuję np. na tylnej połaci garażu. Staram się uzyskać taki efekt jak na załączonych zdjęciach z jednej z moich realizacji. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 30.01.2016 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Różnica między 3 a 5 zdjęciem diametralna IMHO rozumiem rozrzut 1-2% na partii , ale nie 30-40. gorzej niż z chińskim produktem Dobrze że są jeszcze porządni fachowcy Panie Andrzeju Edytowane 30 Stycznia 2016 przez Sabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOSS 15.02.2016 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Witam jak skoczyła się sprawa z reklamacją dachówki u Państwa? ja również reklamuje tą dachówkę ale pierwszą reklamację odrzucono.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOSS 15.02.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Też reklamuje tą dachówkę , chętnie zobaczę jestem ze SZCZ.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.02.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Dzisiaj przyjeżdża do mnie transport Bergamo i rusza robota na dachu! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Lekkie krzywizny, jakie mogą wystąpić nie zrażają mnie. Dachówka jest śliczna. Do Bergamo zamówiłem kwadratowe rynny Galeco stal 2. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 16.02.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Dachówka i wszelkie dodatki ceramiczne dojechały. Bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.02.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Pierwsza połać dachu z dachówką Roben Bergamo. Wczoraj układana. Nie mogę się doczekać całości dachówki oraz okien dachowych. Trochę nieostre. Niedługo wrzucę zdjęcia lepszej jakości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.03.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Dachu z Bergamo przybywa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts