Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachowka Roben Bergamo

werka878

Recommended Posts

Ja również mam dachówkę Roben Brgamo z zeszłego roku z września i nie polecam. Kolor szary.

Z daleka niewiele widać, z bliska już gorzej. Całkowita porażka to dachówki połówkowe które są okropnie krzywe.

Firma która układała miała pierwszy raz do czynienia i była zrozpaczona. Widziałem chyba z dziesięć innych ich realizacji, inne dachówki i było zdecydowanie lepiej. Najrówniejsze były cementowe oczywiście.

Paweł

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rozbieg -dzięki za wypowiedź, właśnie szukamy jaśniejszej tonacji antracytu (jaśniejsza niż Turmalin antracyt, ale ciemniejsza niż Turmalin szary :) ) i padło na Roben Bergamo, ale z przykrością odczuwam Twoje niezadowolenie, więc co by Kolega teraz zakupił? A może dasz foty dachu? Jak oglądamy dachy to chyba najprościej wychodzi Turamlin...

Rozbieg -dzięki za wypowiedź, właśnie szukamy jaśniejszej tonacji antracytu (jaśniejsza niż Turmalin antracyt, ale ciemniejsza niż Turmalin szary :) ) i padło na Rob

en Bergamo, ale z przykrością odczuwam Twoje niezadowolenie, więc co by Kolega teraz zakupił? A może dasz foty dachu? Jak oglądamy dachy to chyba najprościej wychodzi Turamlin...

A ja mam Bergamo antracyt z lutego i jestem bardzo zadowolony.

• 2 months później...
A ja mam Bergamo antracyt z lutego i jestem bardzo zadowolony.

a możesz pokazać jakieś zdjęcia? kurcze jestem na etapie poszukiwań fachowca od dachu i właśnie się zorientowałem, że do mojego projektu musi być płaska dachówka....myślałem właśnie o roben bergamo antracyt ale przeczytawszy ten wątek jestem potajony...:bash: co polecacie? mój projekt to TEMIS można go znaleźć na domo.com lub dobredomy.pl

pozdr

a możesz pokazać jakieś zdjęcia? kurcze jestem na etapie poszukiwań fachowca od dachu i właśnie się zorientowałem, że do mojego projektu musi być płaska dachówka....myślałem właśnie o roben bergamo antracyt ale przeczytawszy ten wątek jestem potajony...:bash: co polecacie? mój projekt to TEMIS można go znaleźć na domo.com lub dobredomy.pl

pozdr

kąt nachylenia dachu 30 i wysokość taka sama jak mojego budynku.

Jak masz niedaleko Szczecina to zapraszam.

Wybijesz sobie ją z głowy. ewentualnie mogę ci po południu przez messengera fb pokazać jak bedzie wyglądać jak będziesz do domu wchodził ;)

Dodatkowo ktoś wspominał o tym antarcycie że jest szary to prawda. Imho powinien być ciut ciemniejszy.

Wczoraj rozmawiałem z dekarzem który być może będzie robił mi dach i ten dekarz mi powiedział by jednak położyć płaską dachówkę...zadałem mu pytanie czy da mi gwarancję ba to by było ładnie i prosto a on że Tak. Dał mi namiar na dach z płaską dachówką która kładł rok temu...byłem z nim wczoraj ale szarzało więc przyjadę się jeszcze raz dziś...niemniej jednak poleca płaską. Jutro jadę do hurtowni obejrzeć i pogadać o dachówkach zobaczymy co wybiorę bo licze i liczę koszty i robi się krucho:rolleyes::rolleyes: acha facet poleca też deskowanie mówi że folią nawet grubą będzie 5tys taniej ale mimo tego poleca deskowanie...co myślicie?

Wczoraj rozmawiałem z dekarzem który być może będzie robił mi dach i ten dekarz mi powiedział by jednak położyć płaską dachówkę...zadałem mu pytanie czy da mi gwarancję ba to by było ładnie i prosto a on że Tak. Dał mi namiar na dach z płaską dachówką która kładł rok temu...byłem z nim wczoraj ale szarzało więc przyjadę się jeszcze raz dziś...niemniej jednak poleca płaską. Jutro jadę do hurtowni obejrzeć i pogadać o dachówkach zobaczymy co wybiorę bo licze i liczę koszty i robi się krucho:rolleyes::rolleyes: acha facet poleca też deskowanie mówi że folią nawet grubą będzie 5tys taniej ale mimo tego poleca deskowanie...co myślicie?

Jakiś miesiąc temu pojawiła się nowa dachówka mianowicie creaton simpla...we wtorek przedstawiciel ma mi sprawdzać skończony dach i przesłać mi fotki. Zobaczymy co będzie. Żona chciała by dachówkę płaską, ale ja nie jestem przekonany. Dziś obejrzeliśmy 7 domów z płaską dachówką i tylko jeden był na serio prosty i ładnie wyglądał reszta mniej lub bardziej do du...y:bash: Osobiście skłaniam się nad wyborem Brass Topas 11 lub 13 i myślę, że ten konkretny model będzie pasował do mojego dachu. Muszę tylko namówić do tego moją drugą połókę:rolleyes:

Witam. Niestety ale mnie też spotkało to samo co większość którzy wybrali Bergamo. Totalny niewypał, na budowie komisja z Robena była w kwietniu, po oględzinach dachu mieli coś z tym zrobić (była mowa że albo wymienią albo zabiorą z powrotem) czas mijał nikt się nie odzywa więc wysłałem pismo przez adwokata z prośbą o oficjalne stanowisko producenta co z tym szajsem robimy dalej, ale zero odpowiedzi. Poszło kolejne pismo na które także nie otrzymałem do dziś odpowiedzi. Co w tym wypadku robić ?

bergamo.jpg

Prośba o fotki z bliska w miarę możliwości, z daleka u mnie wygląda tak samo a z bliska woła o pomstę do nieba.

Nie mam fotek z bliskiej odległości. U mnie też zdarzają się krzywe i z bliska nie wygląda to super ale czy ja ten dach mam oglądać z odległości metra? Mi te niedoskonałości nie przeszkadzają i nie zwracam na nie uwagi.

u mnie pierwszy (nie) wypał z partii z wrześień - październik 2015 i wygląda to tragicznie w porównaniu do tej z lutego u pana, jak była zamawiana dachówka nie było ani jednego dachu w okolicy w Bergamo więc do tej pory może coś ulepszono mimo wszystko wygląda nieźle na foto w porównaniu do mojego. Nauczka aby nie kupować nowości tylko sprawdzone markowe produkty.