Michalmon 16.10.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Witam, Mam małe pytanie związane z ociepleniem. Mój dach nad garażem jest obniżony względem głównego dachu i tutaj pojawia się dyskusyjny temat. Jak w takiej sytuacji poprawnie ocieplić ścianę szczytową, która znajduje się pomiędzy garażem a domem. Czy styropian z elewacji ma przykleić do wysokości dachu a poniżej jego dać wełnę, czy też zachować ciągłość styropianu i obniżyć go do dolnej wysokości krokwi? Dodam, że ocieplam 20 cm styropian (przerwa pomiędzy krowią a ścianą szczytową wynosi 22 cm). Poniżej zamieszczam zdjęcie poglądowe (z zaznaczonym na czerwono elementem o jaki chodzi): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 16.10.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Witam, Mam małe pytanie związane z ociepleniem. Mój dach nad garażem jest obniżony względem głównego dachu i tutaj pojawia się dyskusyjny temat. Jak w takiej sytuacji poprawnie ocieplić ścianę szczytową, która znajduje się pomiędzy garażem a domem. Czy styropian z elewacji ma przykleić do wysokości dachu a poniżej jego dać wełnę, czy też zachować ciągłość styropianu i obniżyć go do dolnej wysokości krokwi? Dodam, że ocieplam 20 cm styropian (przerwa pomiędzy krowią a ścianą szczytową wynosi 22 cm). Poniżej zamieszczam zdjęcie poglądowe (z zaznaczonym na czerwono elementem o jaki chodzi): Moim zdaniem bez roznicy. Jak zrobisz styropian tylko do krokwi to wzne ze dobrze polaczyc oba ociepelnia zeby dziura nie została. Dajesz tyle styropianu zeby sie polaczył z welna ocieplenia dachu nad garzem. Zeby ciaglosc byla. I zeby styk welny ze styropianem byl rowny. W sensie ze styropian precyzyjnie dociety, zeby rowno sie stykał z welna. Jak pociagniesz ze sturopianu tez bedzie OK, tylko zostanie Ci 2cm dziura raczej trudna do zalatania - pianka pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 17.10.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Sugeruję z dociepleniem ściany zejść do dołu krokwi albo jeszcze niżej jeżeli ma to być nieogrzewany garaż. Przykładowy sposób rozwiązania połączenia dachu z ociepleniem ściany przedstawia detal pod adresem http://pobierz.rockwool.pl/media/128520/7.104.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts