steffan66 16.10.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Popsuł mi się hydrofor i potrzebuję kupić taki, który nie rozpadnie się po okresie gwarancji. Możecie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 16.10.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Popsuł mi się hydrofor i potrzebuję kupić taki, który nie rozpadnie się po okresie gwarancji. Możecie coś polecić? Oczywiscie ze mozemy cos polecic: pompa: http://www.sklep-hydros.pl/pl/p/Pompa-SKA-8.06-18,5KW400V-Grudziadzka/1474 Zbiornik: http://www.sklep-hydros.pl/pl/p/Zbiornik-ocynkowany-2000l-pionowy-WIMEST/1522 marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 16.10.2015 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Bez przesady Kolega chyba nie mieszka w latarni morskiej. Wystarczy mu coś słabszego: http://www.centrumpompowe.pl/oferta/zestawy-hydroforowe/zestawy-hydroforowe-inne/hydro-multi-s.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steffan66 01.11.2015 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Dziękuję za odpowiedzi. Beja ma rację takie rozwiązanie bardziej mi odpowiada. do tej pory używałem hydrofora Al-Ko, ale pomyślałem, że może czas coś zmienić. Z Grundfosa miałem chyba kiedyś bojler na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 01.11.2015 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Oczywiscie ze mozemy cos polecic: pompa: http://www.sklep-hydros.pl/pl/p/Pompa-SKA-8.06-18,5KW400V-Grudziadzka/1474 Zbiornik: http://www.sklep-hydros.pl/pl/p/Zbiornik-ocynkowany-2000l-pionowy-WIMEST/1522 marcin dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vampirjo 25.01.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 a jakiś hydrofor do studni, nie chcę głębinówki bo poziom wody mam wysoki, przez co nie mam piwnicy i wolał bym żeby nie huczał podczas pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 26.01.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 (edytowane) a jakiś hydrofor do studni, nie chcę głębinówki bo poziom wody mam wysoki, przez co nie mam piwnicy i wolał bym żeby nie huczał podczas pracy. Bierz glebinowke. - wieksza wydajnosc niz pompa ssaca o tej samej mocy - cichsza rzecz jasna - brak klopotu z opadaniem slupa wody - potem pompa moze wymagac zalewania, np jak pojedziesz na pare dni z domu. A jak pompa w studni, przykryta, zamknieta, ze sniegiem na nia... - skoro chcesz miec hydrofor w studni, to obudowa studni musi byc MEGA zabezpieczona zeby jej woda gruntowa nie zalewala. Po moich walkach moge Ci powiedziec ze jakiekolwiek kregi betonowe sie tu nie sprawdza. Tylko szczelna studnia wodomierzowa z PE, z uszczelkami na rury, Ale taka studzienka to koszt DOBREJ pompy głebinowej. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackowacko 27.01.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 a jakiś hydrofor do studni, nie chcę głębinówki bo poziom wody mam wysoki, przez co nie mam piwnicy i wolał bym żeby nie huczał podczas pracy. Jak do domu to koniecznie kompakt ze zbiornikiem żeby Ci się nie załączał za często. Kojarzę tylko hydrofory od Wilo, szwagier od nich brał, sprawuje mu się od trzech (o ile dobrze pamiętam) lat i nie hałasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 27.01.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Jak do domu to koniecznie kompakt ze zbiornikiem żeby Ci się nie załączał za często. Kojarzę tylko hydrofory od Wilo, szwagier od nich brał, sprawuje mu się od trzech (o ile dobrze pamiętam) lat i nie hałasuje. Czestosc zalaczania zalezy od wielkosci zbiornika. Im wiekszy tym rzadziej. A kompaktowe hydrofory ze zbiornikiem raczej maja maciupkie zbiorniczki, czyli zalaczanie raczej czeste. Cicho, na lata, bezproblemowo, to pompa glebinowa i duzy 200-300L zbiornik w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 27.01.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Polecam pompy hydroforowe GRUNDFOS seria MQ. Kilka cech:- kompaktowa,- bardzo cicha i chłodzona wodą,- wbudowany falownik, automatyka i zabezpieczenia,- zawiera w sobie naczynie przeponowe, czujnik ciśnienia i przepływu oraz zawór zwrotny,- elastyczne przyłącza. PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 27.01.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Polecam pompy hydroforowe GRUNDFOS seria MQ. \Tez polecam grundfossa. Ma jedna wady tylko - cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts