yarecki_wr 16.10.2015 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Mam prawdopodobnie typową sytuację gdzie urząd nie grzeszy dokładnością. Otóż zakupiłem działkę, w/g mapy zasadniczej, mapy elektronicznej oraz zgodnego z poprzednimi wyrysu z mapy ewidencyjnej datowanej 09/2015. Ponieważ dostałem kopię zgłosiłem się do urzędu gminy i poprosiłem o wypis i wyrys. Wzięli 90 zeta i przyszło. Okazało się, że to co przyszło, to kopia tekstu uchwały z 2002 plus mapka - fragment rysunku planu dołączonego do tej uchwały. Już abstrahując, że oba do poprania za darmo z sieci to jeszcze mapka ta nijak się nie zgadza z wyrysem, którego kopię dostałem z aktem notarialnym. Jest to mapka sprzed podziałów i zanim wytyczono na nowo drogę. Co z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 19.10.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Po wypis i wyrys z mapy ewidencyjnej trzeba się zwrócić do starostwa. Zwracając się do gminy, zawsze dostaniesz tylko to, co dostałeś: wypis i wyrys z MPZP. Ale to co przysłali, też jest potrzebne do pozwolenia lub zgłoszenia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecki_wr 19.10.2015 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Takie buty. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 19.10.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 płacisz za to że kiepściutkiej kserokopii masz przystawione czerwone pieczątki i podpis. A to umożliwia dalsze starania na budowę domu za swoje pieniądze na swojej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts