Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Działka i co dalej...

shrek

Recommended Posts

Mam na oku diałkę ok 900m .Dla tego obszaru z końcem ubiegłego roku wygasł plan zagospodarowania. Według posiadanych przeze mnie informacji działka "jest jest na obszarze rozwojowym", obok stoi nowy budynek mieszkalny. Obecnie grunt rolny klasa ziemi 4c i 5.Media w drodze po stronie działki, a na działce wystaje plastikowe przyłącze wodne (niebieska rurka zakończona zaślepką).

Proszę o podpowiedz czy kupić? Na co jeszcze zwrócić uwgę.CZy kiedyś będzie szansa na budowę.Jakie koszty jeszcze będą konieczne aby uruchomić wodę ( szcunkowo) i prąd.

Przeglądałem to forum kilka dni inie znalazłem podobnych tematów, dlatego liczę na pomoc "wyjadaczy " w tym temacie

...Dla tego obszaru z końcem ubiegłego roku wygasł plan zagospodarowania. ...obok stoi nowy budynek mieszkalny.

wydaje mi się że jeśli sąsiednia działka jest zabudowana, i jest dostępna z tej samej drogi to jest nadzieja na pozytywne WZiZT,

a jeśli jest zamieszkana to myślę że i media dotrą szybko.

Czy akt notarialny będzie mógł być sporządzony od razu czy koniecznie trzeba będzie czekać na odpowiedz dotycz. prawa pierwokupu przez agencję ?(w końcu to grunt rolny a ja nie mam nic wspólnego z rolnikiem ) :lol:

Przeczytaj o tym w ostatnim (lipcowym) numerze Muratora. Jest tam opisane, kiedy jest to potrzebne a w jakich przypadkach nie.

Mam na oku diałkę ok 900m .Dla tego obszaru z końcem ubiegłego roku wygasł plan zagospodarowania. Według posiadanych przeze mnie informacji działka "jest jest na obszarze rozwojowym", obok stoi nowy budynek mieszkalny. Obecnie grunt rolny klasa ziemi 4c i 5.Media w drodze po stronie działki, a na działce wystaje plastikowe przyłącze wodne (niebieska rurka zakończona zaślepką).

Proszę o podpowiedz czy kupić? Na co jeszcze zwrócić uwgę.CZy kiedyś będzie szansa na budowę.Jakie koszty jeszcze będą konieczne aby uruchomić wodę ( szcunkowo) i prąd.

Przeglądałem to forum kilka dni inie znalazłem podobnych tematów, dlatego liczę na pomoc "wyjadaczy " w tym temacie

shrek - mam podobna sytuacje.

Stary plan wygasl a nowy jeszcze nie zatwierdzony.

W starym planie dzialka rolna pod zabudowe uslugowa.

Jednak w nowym planie bedzie pod zabudowe jednorodzinna.

Kupilam, mozna budowac.

Tylko problem z wydaniem warunkow bo nowy plan jeszcze nie zatwierdzony :cry:

Ale moze wydadza, jeszcze czekam.

Musialbys sie dowiedziec shrek czy w nowym planie dzialka jest pod zabudowe mieszklana. Jesli tak , to kupowac jak sie podoba. pozdrawiam :D

Mam jeszcze wątpliwości dotyczące tego niebieskiego przyłącza.Z wstępnych ustaleń wynika ze jakiś czas temu jakiś komitet budował media.W drodze są po stronie działki .

A ten plastikowy kikut wystaje już na terenie działki. Co dalej z tym począć. Wynika z tego że skoro coś takiego jest to musi być gdzieć zaznaczone (jakaś mapka z naniesionym przyłączem?)

CZy skoro jest to będą opłaty jak "podciągnięcie "?

Mam jeszcze wątpliwości dotyczące tego niebieskiego przyłącza.Z wstępnych ustaleń wynika ze jakiś czas temu jakiś komitet budował media.W drodze są po stronie działki .

A ten plastikowy kikut wystaje już na terenie działki. Co dalej z tym począć. Wynika z tego że skoro coś takiego jest to musi być gdzieć zaznaczone (jakaś mapka z naniesionym przyłączem?)

CZy skoro jest to będą opłaty jak "podciągnięcie "?

Zapytam znajoma fachowa sile i dam znac :D