Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I jeszcze jedno pytanko, plis!

enedue

Recommended Posts

Właśnie remontuję warsztat , tzn mam zamiar. Będzie pełnił dalej funkcję warsztatu, tylko już nie samochodowego ;) Jak mnie poinformowała pani w urzędzie, zgodnie z nowym prawem, ocieplam sobie jak chcę i nic im do tego.

Ale oczywiście jest zonk. Dach BYŁ taki - strop żerański, płyty kanałowe, cokolwiek jak to nazwać, w każdym razie betonowe i płaskie. Na tym jakieś pseudoocieplenie, wywalone już i pochyły dach - jakieś 3 stopnie - z południa na północ. Tak jest przynajmniej na rysunkach, bo jak było w realu, to już nie pamiętam. Został bowiem tylko po rozbiórce reszty budynku tylko ów płaski strop betonowy. I teraz tak, o ile dobrze rozumiem, jak bym sobie tam walnęła wyprofilowaną styropapę, to by było wsio ok, bo to tylko ocieplenie.

Ale - panowie proponują, że będzie taniej i rozsądniej, jak zrobią pochyły dach - też prawie płaski - na krokwiach ze wschodu na zachód, pokryją go blachą , w środek wepchną styropian.

I teraz - czy to dalej jest ocieplanie czy już zaczyna się zabawa z papierami?

Będę naprawdę wdzięczna za rozjaśnienie problemu, w emotikonach kwiatka nie ma , ale naprawdę go wręczam !

:oops: