engi 12.07.2002 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2002 Ja rozumiem - nowatorskie pomysły sa OK!Można podyskutowaś nad ich sensownoscią.Proponowałabym aby raczej eksperci wypowiadali się na temat wątpliwości w czasie montażu np. kominka czy prac drenarskich?Może coś takiego można uruchomić?Artykuły Muratora są na ogół wyczerpujące , gdy jednak przejdzie człowiek do szczegółów - to czegoś brakuje.A może już coś takiego jest? - uświadomcie mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 16.07.2002 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2002 Coś mi się zdaje że Redakcja wystraszyła wszystkich"pomysłowców"Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 17.07.2002 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Albo się wystraszyła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 17.07.2002 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Wciąż czekamy na doprecyzowanie tematu. Jak dzielić się pomysłami, których nie można przedstawić na rysunku? Może w tym wątku niech "zrób to samy" przedstawiają swoje pomysły. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 17.07.2002 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Jeżeli niektórzy wstawili w swojego posta zdjęcie to myślę, że zeskanowany rysunek też można. A jak ktoś bedzie chciał wersję dokładną - to można na prywatną emalię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 17.07.2002 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Redakcjo,Widziałem, że są zdjęcia w niektórych wypowiedziach, więc (tak jak pisze dziuba) zakładam, że jest już możliwość publikowania rysunków. Jeśli nie ma, to znów Redakcja może spróbować nam pomóc technicznie (był zresztą już taki problem/pytanie omawiane przy okazji pomysłu prezentacji zdjęć ze swojej budowy). Ostatecznie chodzi o wymianę pomysłow (skrzynka kontaktowa), które ktoś może potraktować jako "idea kierunkowa" i zrobić po swojemu albo jeśli chce naśladować pomysłodawcę to zawsze jest możliwy kontakt w celu odpowiedzenia na szczegółowe pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 17.07.2002 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 A może możliwe by były linki do podstrony: SZCZEGÓŁY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 17.07.2002 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 On 2002-07-17 12:29, Maco wrote: Redakcjo, Widziałem, że są zdjęcia w niektórych wypowiedziach, więc (tak jak pisze dziuba) zakładam, że jest już możliwość publikowania rysunków. Jeśli nie ma, to znów Redakcja może spróbować nam pomóc technicznie (był zresztą już taki problem/pytanie omawiane przy okazji pomysłu prezentacji zdjęć ze swojej budowy). no właśnie, problem wstawiania obrazków i zdjęć był poruszany m.in. tu: http://www.forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=2263&forum=46&14 i w innych wątkach. w żadnym Redakcja nie wypowiedziała się nt. tych możliwości [może sama nie wie, czy można czy nie? ]... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 17.07.2002 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 A może uzgodnić jakiś bezpłatny program do rysowania (najlepiej niech ma możliwość konwersji własnego formatu na dxf)- możemy sobie wszyscy zainstalować i przesyłać rysunki mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 17.07.2002 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Rysunki zawsze sobie możemy przesyłać i do tego jakby nam Forum nie potrzebne.Ale byłoby idealnie, gdyby można je było zamieszczać.Wydaje mi się, w dobie dzisiejszej rewolucji technologicznej, to całkiem możliwe do realizacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 19.07.2002 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2002 1.bez forum - komu wyślesz plan swojego domu?2.Jeśli były już wczesniej wiadomości z obrazkami, to musi być jakiś sposób żeby je wkleić. 3.Konkurs - kto pierwszy taki sposób znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 04.11.2002 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 Też popieram pomysł wątku "zrób to sam". Mam nawet swoją skromną stronę www, gdzie oprócz swoich nieciekawych dla innych tematów (wymiana zdjęć rodzinnych, konstrukcja drzewa genealogicznego mojej rodziny) jest punkt "zrób to sam", a w nim parę swoich faktycznie wykonanych "rzeczy" jak: zdjęcia z budowy domu,projekt i wykonanie łazienki, własny sposób na obłożenie betonowych schodów drewnem, mocowania chodnika na schodach, kinkiety , żyrandole, świeczniki, meble do sypialni, płaskorzeźby, obrazy olejne i piórkiem, kilim,ogrodzenie z "drewnem", ciekawe słupki ogrodzeniowe, bramka, brama wjazdowa, itp., itd. Strona wykonana prosto, w HTMLu. Proponuję otworzyć wątek "zrób to sam", w którym każdy kto coś zrobi na swojej stronie www, napisze krótko, hasłowo i poda stronę. Jeżeli ktoś poprosi o poradę, o szkic jak coś zrobić, to można mu to narysować nawet ręcznie, zeskanować i dołączyć do strony, a na Forum podać że rozwiązanie jest na http://www......Każdy będzie wiedział, że w wątku "zrób to sam" może próbować znaleźć szkic rozwiązania swojego problemu lub o niego poprosić. Nie wszyscy mają jednak własne strony www. To nie jest problem- też nie miałem. Ktoś już podał na Forum jak strony robić, mogę również spróbować podać jak to zrobić w sposób najprostszy , nawet online ze wszystkimi chętnymi- na serwerze onet.pl. Nie jestem informatykiem i do tego dochodziłem mozolnie, bez niczyjej pomocy. Mogę stworzyć plik index.html i jakiś następny.html, w którym umieści każdy kilka swoich zdjęc w jpg i tekst. Potem każdy może rozszerzać swoją stronę dodając w sposób najprostszy , na zasadzie kopiowania linii ,nowe zdjęcia i opisy. Strony te nie muszą być hitami, ale spełnią rolę wymiany informacji. Jeśli Redakcja pochodzi po naszych stronach i dojdzie do wniosku,że poprowadzi rubrykę "zrób to sam" zbiorczo ,to pomysły przesyłać będziemy do naszej wspólnej redakcyjnej strony www, jeśli nie- to będą rozproszone na naszych własnych stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 05.11.2002 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Pomysł wraca, ale wciąż brakuje nam przekonania, że taki dział miałby powodzenie. Czekamy na kolejne głosy i argumenty.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2002 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 po co tyle gadania?żadnych pomysłów.lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2002 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 po co tyle gadania?żadnych pomysłów.lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 06.11.2002 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 Nie widzę lepszego sposobu niż "rozpoznanie bojem" czyli po prostu próba. Jak już ktoś pisał, (zakładając, że progam obsługujący Forum spełnia podstawowe zasady informatyczne) koszt otworzenia nowej grupy jest pomijalny. Jeśli nie będzie zaintersowania to skasować po kilku tygodniach czy miesiącach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka 08.11.2002 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Przepraszam, ja tylko z pytaniem: jaki jest adres na forum MuratorDom, o którym wspominała Yemiołka?Sorki, że tak nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.12.2002 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2002 On 2002-07-06 11:38, buber wrote: Przyłączam się do proźby Maco. Wiele rzeczy można wykonać samemu i nie trzeba za to wydawać dużych sum w których ukryte są zarobki firm. Człowieku, a Ty pracujesz harytatywnie? Daj zarobić blizniemu swemu, a on Tobie. To napędza gospodarkę, a nie narzekania. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 28.12.2002 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2002 A jak ktoś nie ma pracy i ma czas i lubi te rzczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voo-yeck 30.12.2002 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 pozatym większość bliźnich "fahofcuf" to ździercy i krwiopijcy, a na dodatek partacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts