Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Woda skrapla się z wentylacji

Recommended Posts

Witam. Mam taki problem z którym nie potrafię sobie poradzić. Zrobiłem w łazience wentylacje grawitacyjną i cały czas dookoła wlotu wentylacji skrapla się woda. Z powodu braku środków na rury ocieplane, zrobiłem ją w troche inny sposób. Wentylacje wykonalem w ten sposób, że rure 110mm ociepliłem wełną i nałożyłem na nią rure 160mm. Od sufitu jakieś 50cm rury jest w stropie a reszta tj ok 3,5 m wystaje ponad połać dachu (dach płaski papowy). Całość wentylacji jest w jednej linii. Prosiłbym bardzo o pomoc, Z góry dziekuje

To podepne sie pod temat, bo bede teraz robil odpowietrzenie kanalizacji, 2 piony w sumie ok 10m rury od stropu przez nieocieplony strych do dachowki kominoowej, chcialem dac ta spiro fabrycznie ocieplona, i na niej wlasnie jest ok 2-3cm welny. Sadzisz ze to sie nie nada? Bo tez nie chce zeby zaraz mi zaczelo cieknac po suficie

To podepne sie pod temat, bo bede teraz robil odpowietrzenie kanalizacji, 2 piony w sumie ok 10m rury od stropu przez nieocieplony strych do dachowki kominoowej, chcialem dac ta spiro fabrycznie ocieplona, i na niej wlasnie jest ok 2-3cm welny. Sadzisz ze to sie nie nada? Bo tez nie chce zeby zaraz mi zaczelo cieknac po suficie

Odpowietrzenie kanalizacji a wentylacja łazienki to dwie różne sprawy.

Jak faktycznie chodzi o odpowietrzenie kanalizacji to i tak jak się coś skropli to spłynie do kanalizy.

Możesz to zrobić zwykłymi rurami od kanalizacji

chcialem dac ta spiro fabrycznie ocieplona,

A czemu spiro a nie zwykła kanalizacyjna?

Odpowietrzenie kanalizacji a wentylacja łazienki to dwie różne sprawy.

Jak faktycznie chodzi o odpowietrzenie kanalizacji to i tak jak się coś skropli to spłynie do kanalizy.

Możesz to zrobić zwykłymi rurami od kanalizacji

Zgadzam się z tym.

Nie wiem, myslalem ze tak powinno sie robic. Faktycznie chodzi o odpowietrzenie kanalizy, wentylacje lazienek puscilem w warstwie welny w stropie drewnianym, pod rura jest 15cm na rurze 15 takze lezy w cieplej kolderce :) a wracajac do tej kanalizy, jezeli faktycznie cos sie skrapla to wewnatrz rury, zawsze bylem pewny ze po zewnetrznej stronie dlatego chcialem dac ta ocieplona