TM3d 18.10.2015 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Witam, Okno HS, profile veka slide, zmontowane kilka tygodni temu. Zamykam okno, czyli dosuwam część ruchomą. Obracam klamkę do góry, część ruchoma jest dociągana do słupka, oraz jednocześnie unoszona delikatnie do góry, ale tylko bok z klamką.Czy tak powinna się zachowywać część ruchoma-chodzi mi o uniesienie do góry.KB twierdzi że okno jest wadliwie wykonane lub źle zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 18.10.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 (edytowane) Zapewne jest źle zaszklone skrzydło i przy jego domykaniu nie przylega ono równo do ościeżnicy. Sprawdź czy szczelina między skrzydłem a rama na całej wysokości jest równa. Edytowane 18 Października 2015 przez ClNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TM3d 20.10.2015 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Dziękuję za pomocną odpowiedź. Jest dokładnie jak napisałeś, szczelina jest nierówna, szersza na dole. Zgłosiłem sprzedawcy i wyregulują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 21.10.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) niestety w większości wypadków szklenie skrzydła następuje na przekątne a nie w konstrukcji. Wystarczy minimalna różnica w wysunięciu sanek by były takie efekty dlatego zawsze na nowo szklę na budowie, po wstawieniu HSa bo rzadko kiedy szczelina jest idealnie równa. Oczywiście zakładając że HS wypionowany jest idealnieI tu jakby uwaga do monterów. Po co macie jeździć powtórnie na regulację skoro wystarczy raz sprawdzić czy szczelina jest równa. Jeśli nawet udało Wam się zamontować z lekka odchyłką od pionu (zdarza się nawet najlepszym) to tym bardziej wypada dopasować skrzydło do ramy. Oszczędzicie na kosztach powtórnego dojazdu a czynność jest tak prosta jak nie wiem co Edytowane 21 Października 2015 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts