Marian_D 18.10.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Witam, Na mojej działce znajduje się niewielki strumyk. Wypływa ze źródła na wzgórzu i przez około 200m płynie sobie przez las wąwozem głębokim na około 3-4m a następnie wpada do rzeczki, która również przepływa przez moją działkę. Chcę wybudować kładkę, która umożliwia przekraczanie tego wąwozu - na razie jest to możliwe tylko nad źródłem, lub przechodząc po pniu zwalonego drzewa - co jest mało bezpieczne. I teraz pytanie: czy obiekt taki jak kładka o długości 6m, jest obiektem budowlanym czy też obiektem małej architektury? Wg. ustawy Prawo Budowlane jest to moim zdaniem budowla kategorii XXVIII. Jednak architekt, z którym rozmawiałem odnośnie projektu takiej kładki stwierdził, że to zwykły obiekt małej architektury. Ktoś wie gdzie szukać informacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts