Marian_D 18.10.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Witam, Na mojej działce znajduje się niewielki strumyk. Wypływa ze źródła na wzgórzu i przez około 200m płynie sobie przez las wąwozem głębokim na około 3-4m a następnie wpada do rzeczki, która również przepływa przez moją działkę. Chcę wybudować kładkę, która umożliwia przekraczanie tego wąwozu - na razie jest to możliwe tylko nad źródłem, lub przechodząc po pniu zwalonego drzewa - co jest mało bezpieczne. I teraz pytanie: czy obiekt taki jak kładka o długości 6m, jest obiektem budowlanym czy też obiektem małej architektury? Wg. ustawy Prawo Budowlane jest to moim zdaniem budowla kategorii XXVIII. Jednak architekt, z którym rozmawiałem odnośnie projektu takiej kładki stwierdził, że to zwykły obiekt małej architektury. Ktoś wie gdzie szukać informacji? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/205038-budowa-k%C5%82adki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts