enedue 18.10.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Mam prośbę o radę - będę ocieplać dach garażu, który zamieniam na swoją pracownię. Dach jest płaski, z jakiś płyt betonowych. Nad nim była pustka i jakaś warstwa spadkowa, która zniknęła w czasie rozbiórki reszty budynku. Od dwóch lat prawie leje się na ten strop deszcz i pada śnieg.I teraz pytanie - czy dobrze wykombinowałam, że trzeba pod styropian położyć papę wentylacyjną plus jeden kominek? Dach ma mniej więcej 6,5x7,5 m , spadek w jedną stronę będzie robiony ze styropianu.Panowie co prawda proponowali aby zrobić spadek na krokwiach i na to blacha, ale to już by była przebudowa i konieczność zgłoszenia, a tak mam nadzieję że ogarnie się sytuację "ociepleniem budynku" o wysokości 3,5 m chyba maks, co nie interesuje urzędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 23.10.2015 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Po wizycie w urzędzie wyszło, że mogę w sumie zrobić te krokwie, widać ich i tak nie będzie , konstrukcji nie ruszam, byle wygląd się zgadzał.Więc powtarzam pytanie, bo mam naprawdę zagwozdkę, jak ocieplić ten dach aby się nie skisiło wszystko.Czy zrobić tę papę wentylacyjną pod styropianem, czy może te krokwie i ja wiem - celulozę albo wełnę?Bardzo proszę o pomoc, bo kompletnie się nie znam, a martwi mnie mokry beton stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts