faza_rapid 19.10.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Dzień dobry. Mój problem wygląda następująco. Mam taras przy domu w formie takiego większego balkonu na końcu podtrzymują go dwie kolumny. Na taras jest wejście drzwiami balkonowymi. W tym samym miejscu tylko pod tarasem też są drzwi balkonowe z wyjściem z salonu do ogródka. Ostatniej zimy snieg, który leżał na tarasie zaczął topnieć i nastąpił przeciek nad drzwiami z salonu na ogródek (pod tarasem). Na tarasie obszar przy drzwiach wejściowych a więc bezpośrednio nad przeciekiem jest osłonięty i tam śniegu i wody nie było. Nie ma też żadnych niepokojących sygnałów na styku taras - ściana budynku. Pod tarasem też nie ma śladów przecieku. Woda cieknie do salonu powyżej drzwi balkonowych. Po ostatnich opadach śniegu sytuacja się powtórzyła z tym że tego śniegu nie było dużo i był tylko w części zewnętrznej tarasu ok 2 metrów od miejsca przecieku. Opukałem płytki i głuchy dźwięk jest po zewnętrznej części tarasu w pierwszym może drugim szeregu płytek, zauważyłem też pęknięcia w fugach. Dodam jeszcze że sama krawędź tarasu nie jest zabezpieczona co jest dla mnie dziwne tzn wygląda to tak: od góry jest brzeg płytki, warstwa "betonu" ok 3 cm i później blacha wychodzi spod betonu na zewnątrz. Czy jest sposób żeby naprawić tą sytuację bez całkowitego remontu tarasu?PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/205050-problem-z-tarasem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts