Andruh 19.10.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Witam. Posiadam altankę na działce ogrodowej. Dach altanki jest lekko wybrzuszony, na moje oko jest to 1,5-2cm wybrzuszenia od środka, chociaż mogę być nieco niedokładny. Poza tym sufit posiada troszkę nieszerokich pęknięć, lecz w tych pęknięciach, jak i dookoła pojawiły się też zielone plamy grzybów, od wilgoci. Dach jest już po izolacji z zewnątrz od góry (nowa papa itd.). Boję się, że ten dach kiedyś mi runie. Co mogę zrobić? Altanka 5x4m. Myślałem nad położeniem na ścianach zaraz pod dachem dwuteownika po szerokości, żeby trzymał środek i rozkładał ciężar na ścianach. Albo też podstawić można by było rurkę podpierającą z przyspawaną grubszym, płaskim, kwadratowym metalem. Czy to dobre pomysły? Może coś łatwiejszego, pewniejszego. Jest czym się martwić w ogóle? Dziękuję serdecznie za każdą próbę pomocy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 19.10.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Witam. Posiadam altankę na działce ogrodowej. Dach altanki jest lekko wybrzuszony, na moje oko jest to 1,5-2cm wybrzuszenia od środka, chociaż mogę być nieco niedokładny. Poza tym sufit posiada troszkę nieszerokich pęknięć, lecz w tych pęknięciach, jak i dookoła pojawiły się też zielone plamy grzybów, od wilgoci. Dach jest już po izolacji z zewnątrz od góry (nowa papa itd.). Boję się, że ten dach kiedyś mi runie. Co mogę zrobić? Altanka 5x4m. Myślałem nad położeniem na ścianach zaraz pod dachem dwuteownika po szerokości, żeby trzymał środek i rozkładał ciężar na ścianach. Albo też podstawić można by było rurkę podpierającą z przyspawaną grubszym, płaskim, kwadratowym metalem. Czy to dobre pomysły? Może coś łatwiejszego, pewniejszego. Jest czym się martwić w ogóle? Dziękuję serdecznie za każdą próbę pomocy. Pozdrawiam! o ile jest to standardowa budowa altanek jak myślę to niestety tylko rozebranie coś da - poza tym podpieranie grzyba to żadne wyjście. U teścia zrywali to i zakładali wełne plus osb na sufit i malowanie - nie była to przyjemna robota bo wilgoć szaleje w takich altankach ale zrobili to w 1 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts