Catti 17.01.2016 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 salon się udał http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=342988&d=1452504407 pięknie jest świetnie wyszły meble! ja bym powiesiła cztery kwadraty w białych ramach koniecznie z passepartout.... jeśli masz jeszcze oczywiście do tego głowę.... mam nadzieję, że dasz znać jak się córeczka już pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janicki 18.01.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Także planujemy remont pokoju jak najniższym kosztem. Żona uparła się na styl skandynawski. kupiliśmy farbę jedwabny popiel dekorala. Starą meblościankę - taką, którą każdy miał w latach 90 żona będzie przemalowywać na biało. Kupimy kilka dodatków, żeby rozjaśnić mieszkanie. żona uparła się na kamień dekoracyjny imitujący białe cegły- ja postawiłbym na fototaptę bo jest tańsza i łatwiej ją zdemontować, jak się znudzi. myśleliśmy o czymś takim, jak w załączeniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 19.01.2016 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 salon się udał http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=342988&d=1452504407 pięknie jest świetnie wyszły meble! dziękuję Catti:hug: ja bym powiesiła cztery kwadraty w białych ramach koniecznie z passepartout.... jeśli masz jeszcze oczywiście do tego głowę.... mam nadzieję, że dasz znać jak się córeczka już pojawi czas szybko sie kurczy, może uda mi się jeszcze coś podziałać w tej sprawie, a masz na myśli ścianę nad konsolą czy grzejnikiem? oczywiście pochwalę się pociechą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 20.01.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 (edytowane) czas szybko sie kurczy, może uda mi się jeszcze coś podziałać w tej sprawie, a masz na myśli ścianę nad konsolą czy grzejnikiem? mam na myśli ścianę nad grzejnikiem tam widziałabym własnie jakieś cztery białe jednakowe, kwadratowe ramki z czymś ładnym... mogłyby to być zdjęcia w sepii, albo nawet jakieś pióra, listki, kawałki tapet z motylami... raczej coś w stonowanej kolorystyce... beż, szarość, taupe, brąz... a nad konsolą jeden duży obraz... taki, że jak postawisz tam wiosną bukiet gałęzi brzozy czy forsycji to będzie pasowało a dekoracja będzie odbijać się w lustrach matko! jak mi się tęskni do wiosny dziękuję, że wpadłaś do mnie pochwalić lustro Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 25.01.2016 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Catti bardzo dziękuję za tą inspirację Z tym "ładnym " będzie najtrudniej:D Zanim znajdę coś naprawdę ładnego co wpadnie mi od razu w oko i będę wiedziała, że to TO znalazłam kilka tapet w LM , które kolorem pasują prawie idealnie do koloru ściany w salonie. Zrobiłam przymiarkę jak mogłoby to wyglądać na ścianie, zaczęłam od ramki 50x50, szerokość ramki wraz z passpartu dałam 5cm (ale można szerokość samego passpartu zmienić, myślę,że nawet szerszy byłby lepszy). Tak to wygląda: Podobaja mi sie jak przy wejściu odbijają się w lustrze:D Tapety ułożyłam w ten sposób ale może lepiej byłoby inaczej je pomieszać albo dać tylko 2 wzory? Chyba, że w ogóle to nie wygląda dobrze i szukać czegoś innego? Mam też pomysł aby wsadzić tam materiał w różnej szerokości paski brązowe, powinny kolorem zgrać się z sofą tylko muszę najpierw uśmiechnąć sie do mamy, żeby mi go dała:D Niestety nie jest łatwo znaleźć ramki kwadratowe, zastanawiam się nad ramką Nyttja z Ikea, tylko nie wiem czy dobrze ona wygląda bo jest z plastiku http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/nyttja-ramka-bia-y__0124860_PE281963_S4.JPG Mniejszą 40x40 znalazłam na alle http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/50/82/77/12/5082771214 Do tego passpartu. Będę wdzięczna za opinie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.01.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Niureczko, bardzo dobrze tam będzie czterem kwadratowym ramkom, ale, porównując je do luster nad sofą, to ramki 50x50 wydają się za duże. Ramka Nyttja ma tak naprawdę 54 cm. W rozmiarze 50x50 trochę delikatniejsza jest Stromby, a najładniejsza, ale i droższa jest Virserum. Trochę też je za wysoko planujesz Najlepiej byłoby je tak powiesić, aby mniej więcej zgrywały się z liniami dolnymi i górnymi luster. Albo symetrycznie poniżej i ponad nimi. Coś takiego: Pomysł z tapetami w ramkach jest super i wydaje mi się, że najlepiej całość wyglądałaby w ramkach 30x30. Ramki 50x50 za bardzo dominują i przytłaczają swoją wielkością lustra Jest jeszcze jedno wyjście, jeżeli chcesz, aby ramki były pokaźniejsze: dokupienie trzeciego lustra nad sofę Ale wtedy wszystkie trzy trzeba by powiesić trochę wyżej, ale coś czuję, że byłoby świetnie A tutaj szalony pomysł z dużymi ramkami i trzema lustrami Nie korektorowałam starego układu ramek, żeby było widać ich przesunięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.01.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Jeszcze inspiracja z 9 małymi ramkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 25.01.2016 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 (edytowane) uwagi Tomkowej jak najbardziej trafne na pewno obniżyć, ale i przesunąć całość kompozycji w prawo do ściany, żeby było proporcjonalnie z obu stron też mi się wydaje, że ramki 50x50 będą za bardzo dominować.... 30x30 mogą okazać się za małe, więc wyszło mi że musisz szukać krakowskim targiem 40x40 moja siostra kupiła ostatnio gotowe obrazki na płótnie, ale myślę, że w ramkach będzie bardziej elegancko z tego co mówiła to zamawiała tu: http://www.e-oprawa.pl/ pewnie mają i ramki i passepartout... zerknij, bo podobno mają często promocje i dość dobre ceny... tapety całkiem fajnie się prezentują, ale może nie wybieraj takich, które zlewają się ze ścianą tylko takie choć trochę wyraźniejsze a skoro już podoba ci się to, że fajnie odbijają się w lustrze, to znaczy, że całość będzie ci się podobać wiem coś o odbiciach dla mnie te dwa lustra są wystarczające w ilości i proporcjach.... (to trzecie już bardzo zaostrza przestrzeń, jakoś tak wydłuża całość kompozycji....ale może to kwestia przyzwyczajenia, zdjęcia...) co nie znaczy, że Tomkowej za jej miłość do luster nie kocham myślę, że jak powiesisz 4 papierowe ramki choćby z taśmy tak jak teraz (na próbę i do zdjęcia) tylko trochę mniejsze i przesunięte z tą wyraźną tapetą to będzie ok ... a potem powoli rozglądniesz się za zawartością bo to mogą też być zdjęcia w sepii.... nie takie oczywiste... że wy czy dzieci, ale coś na kształt fotografii artystycznej, detalu... jakaś mała stópka niemowlęca, dwie splecione rączki, kawałek dziecięcej twarzyczki spod kapelusza...... chociaż pisałaś, że zdjęcia wolałabyś w bardziej prywatnej części domu... i ja to rozumiem widzę projektor i ubranka na krzesłach uszyłaś? Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalTopa 25.01.2016 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 salon się udał http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=342988&d=1452504407 pięknie jest świetnie wyszły meble! ja bym powiesiła cztery kwadraty w białych ramach koniecznie z passepartout.... jeśli masz jeszcze oczywiście do tego głowę.... mam nadzieję, że dasz znać jak się córeczka już pojawi fantastyczny stolik - gdzie mozna taki dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 28.01.2016 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Tomkowa, Catti dziękuje za wasze opinie:hug: Też miałam poczucie, że ramki 50x50 są za duże, za bardzo rzucają się w oczy i lustra przy nich giną Dlatego też wyszukałam na alle... ramki 40x40. Wydaje mi sie, że 30x30 mogłyby być za małe (przy tym rozmiarze może dobrze wyglądałaby galeria z 9szt ale wtedy chyba byłoby za bardzo naciapane na ścianie). Jak tylko przykleje prowizoryczne ramki 40x40 to zrobie fotki i wrzuce do oceny. Oczywiście wyśrodkowane na ścianie i zachowany poziom względem luster. Przedtem też taki miał być no ale nie wyszło:p Tomkowa, zostanę jednak przy dwóch lustrach, trzy to raczej już za dużo ale dziekuję za taki pomysł tapety całkiem fajnie się prezentują, ale może nie wybieraj takich, które zlewają się ze ścianą tylko takie choć trochę wyraźniejsze ? Co do zawartości. To na razie takie tapety wpadły mi w oko w LM, szukałam coś delikatnego w brązie, beżach, dopiero jak przymierzyłam do ściany to okazało się, że prawie sie z nią zlewają. Zgarnęłam też 4 czarne:D, tak dla kontrastu, wsadzę do "ramek" to ocenicie. Jak same przyłożyłam do ściany to wydawały mi się jednak za ciemne. Ramki chce powiesić na haczykach, żeby można było zmieniać ich zawartość jak trafi się coś ładniejszego. widzę projektor i ubranka na krzesłach uszyłaś? projektor już wisi i nawet kable ma pochowane jak najlepiej się dało, mąż bardzo ucieszony z tego zakupu, już podczas budowy domu przygotował wszystko do jego zamontowania. przyznam, że fajnie ogląda się filmy na dużym ekranie (ma chyba 2,50m szerokości) ale troche z salonu zrobił mi się pokój "techniczny' i chyba nici z powieszeniem takich dłuższych lamp nad stołem bo wchodziłyby w ekran. doszedł też zakup nowych kolumn. Na razie kable tak sobie luźno wiszą ale trzeba pomyśleć jak je ładnie wkomponować w całość. Jedną myślą było przyklejenie ich do ściany i pomalowanie tą farbą co ściany. ubranka/ szarfy na krzesła uszyłam tak na szybko z tego co zostało mi z zasłon, wystarczyło akurat na 4 szt.,nawet nieźle wyszły choć muszę im kiedyś wyrównać długość, zauważyłam tą różnicę jak już powiesiłam na krzesłach, niestety nie zrobiłam im osobnych zdjęć a już je ściągnęłam, oparcia zwężają się ku dołowi i często mój młodszy syn ściągał je na dół dla zabawy. nie miałam już siły i ochoty je poprawiać, zresztą były one taką dekoracją świąteczną a choinki też się już pozbyłam sesja zdjęciowa będzie dziś lub jutro więc podrzucę zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 28.01.2016 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 fantastyczny stolik - gdzie mozna taki dostac? dziękuję za słowa uznania, przekaże mężowi bo to jego dzieło:yes: na pewno taki stolik znajdziesz gdzieś w sklepie interrnetowym, poszukaj też na allegro pierwszy lepszy sklep; http://www.guido.pl/meble/stoliki-lawy.html?mode=list ale jeśli masz możliwość to zachęcam do zrobienia tego we własnym zakresie, może jakość będzie ciut inna od tej sklepowej ale różnica cenowa ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 28.01.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 ooo! czarne tapety też mogą wyglądać super no to czekam na zdjęcia mam nadzieję, że zdążysz, bo ciągle mam w pamięci, że "nowa kobieta" tuż, tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devanska 28.01.2016 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 ładnie wyszła ta cała przemiana salonu. teraz trudno powiedziec,że to ten sam poków. Swietny efekt!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 29.01.2016 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 ładnie wyszła ta cała przemiana salonu. teraz trudno powiedziec,że to ten sam poków. Swietny efekt!! dzięki, mi też się podoba kierunek w jakim zmienił się salon, jak patrze na zdjęcie "przed" i 'po" to aż się uśmiecham z zadowolenia:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 29.01.2016 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 ooo! czarne tapety też mogą wyglądać super no to czekam na zdjęcia oto i zdjęcia najpierw pusta ramka 40x40, chyba trzeba je jeszcze troche przesunąć w prawo bo do wyśrodkowania była liczona cała ściana a nie tylko ta którą widać i z czarnymi tapetami, może jednak nie wygląda to tak źle:confused: no i ekran o którym pisałam, wchodzi niestety w okno;) projektor i ukryte okablowanie trzeba jakoś zamaskować kable od kolumny, myślałam o przyklejeniu ich do ściany i pomalowaniu na ten sam kolor co ściana, może macie jakiś inny pomysł? cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 29.01.2016 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) ooo! czarne tapety też mogą wyglądać super no to czekam na zdjęcia cd ogólny widok salonu z kącikiem wypoczynkowym wygląda tak: w lewym rogu kolumna stoi na takim stoliczku, nie wiem czy zostawić go w takim kolorze jakim jest czy może przemalować go na biało? (ew. na czarno lub na ciemny brąz?) druga strona salonu wygląda tak: mam nadzieję, że zdążysz, bo ciągle mam w pamięci, że "nowa kobieta" tuż, tuż Catti dobrze pamiętasz :yes:pewnie będzie to mój ostatni "projekt" bo planowane rozwiązanie jest dokładnie za tydzień, 5 lutego, ale na szczęście mam męża do pomocy:D taką małą dekoracje kącika dziecięcego zrobiłam w naszej sypialni:) Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Niureczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 29.01.2016 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 lampa została jak na razie nie ruszona, klosze nie zmienione, mam taką w innym pokoju, może lepiej wyglądałaby ona w salonie zamiast tej obecnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 29.01.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Jeśli chodzi o lampę, to wg mnie jeśli ma zostać jedna, to chyba by się widzi jakaś jasna, z jednym dużym kloszem. Nie myślałaś o sześciu ramkach? Wyszło by tak "prostokątnie", jak z lustrami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 29.01.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Albo nie, zmieniłam zdanie, lepiej czarny klosz masz fajne czarne akcenty, i w ławie, i w witrynie, a teraz jeszcze w obrazkach To i klosz może być czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 29.01.2016 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Lampa z jednym kloszem,a do tego jeszcze czarnym odpada, byłoby niestety za ciemno. Pomysł z 6-cioma ramkami wart rozważenia, mogłoby to w sumie fajnie wyglądać, dzięki w paincie na szybko: podoba mi się tylko czy zbytnio nie przytłoczy ? Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Niureczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts