Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niskobudżetowa odnowa salonu i nie tylko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 281
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a może 10? tylko całkiem malutkich i rozpierniczonych po ścianie? :rotfl::rotfl:

aleście się zagalopowały :rolleyes:

nie!

cztery fajnie, ale sześć chyba jeszcze lepiej, bo kompozycja pasuje do luster ;)

a mnie pomysł z czarną tapetą bardzo się podoba.... ale same ramki niech są jasne, tylko zawartość ciemna

będzie super!

A ja nada uważam, że lepiej puste ściany :) Każdy to widzi inaczej hehe. Dla mnie w każdym razie zdjęcia czy obraz powinny wywoływać jakieś emocje, a nie być li tylko dekoracją pasującą kształtem czy kolorem.

ale numer z tym Malewiczem :rotfl:

w tej sytuacji wystarczy kupić czarne kartki :lol2:

a tak na poważnie to bardziej podoba mi się z tymi czarnymi akcentami

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=344988&d=1454058257

poduszka, kolumna.... fajnie kontrastują i sprawiają, że nie jest mdło... ja bym jeszcze z dwie czarne poduchy dołożyła :)

a Młody cudny :yes:

te kręciołki.... och i ach!!! super przystojniak!

dekoracja dla maleńkiej też śliczna :yes:

z lampą to nie wiem...

Niureczko, wpadł mi dziś "w ręce" TAKI żyrandol i od razu, oczyma wyobraźni, zobaczyłam go w Twoim salonie :) Moim zdaniem wyglądałby bardzo dobrze :) Trzeba by skrócić łańcuch, ale to przecież żaden problem ;)

projektor.jpg

kącik stołowy1.jpg

Przepraszam za malunek na ścianie, ale nie mogłam się powstrzymać :p :D

Edytowane przez Tomkowa

Niureczko, wpadł mi dziś "w ręce" TAKI żyrandol i od razu, oczyma wyobraźni, zobaczyłam go w Twoim salonie :) Moim zdaniem wyglądałby bardzo dobrze :) Trzeba by skrócić łańcuch, ale to przecież żaden problem ;)

mam go w sypialni i nawet już proponowałam Niureczce ( pokazywałam biały), ale stwierdziła, że zbyt klasyczny :D

czarny wpasował by się świetnie, tym bardziej, że on przewidziany na żarówki i wtedy daje naprawdę dużo światła :yes:

ja dokupiłam abażury, bo zależało mi bardziej na przytulnym wyglądzie niż na ostrym świetle (jak to w sypialni :rolleyes:)

kupiłam go wtedy w promocji za niecałe 180 zł, ale normalnie też ma dobrą cenę

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=310762&d=1427734758

łańcuch można dowolnie skrócić :)

więcej zdjęć u mnie na 24 str. ;)

mam go w sypialni i nawet już proponowałam Niureczce ( pokazywałam biały), ale stwierdziła, że zbyt klasyczny :D

czarny wpasował by się świetnie, tym bardziej, że on przewidziany na żarówki i wtedy daje naprawdę dużo światła :yes:

ja dokupiłam abażury, bo zależało mi bardziej na przytulnym wyglądzie niż na ostrym świetle (jak to w sypialni :rolleyes:)

kupiłam go wtedy w promocji za niecałe 180 zł, ale normalnie też ma dobrą cenę

łańcuch można dowolnie skrócić :)

więcej zdjęć u mnie na 24 str. ;)

No rzeczywiście jest u Ciebie, a abażurkami podrasowałaś go znakomicie :) Jakoś przeoczyłam, że już była o nim mowa :rolleyes: Starość nie radość ;)

Zbyt klasyczny?? O masz babo placek :D Świetnie by pasował!

:rotfl: No popatrz, zupełnie nieświadomie zawiesiłam Niureczce 7 sztuk największego dzieła Malewicza :rotfl:

ale numer z tym Malewiczem :rotfl:

w tej sytuacji wystarczy kupić czarne kartki :lol2:.

Dziewczyny ale mi tu dzieła wrzucacie:lol2::rotfl:. Ja tam szukam tapet a tu zwykła kartka wystarczy.

Zdecydowałam, że wystarczą 4 białe ramki z czarnym wypełnieniem - dziękuję za każdą wypowiedź w tym temacie:)

a tak na poważnie to bardziej podoba mi się z tymi czarnymi akcentami

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=344988&d=1454058257

poduszka, kolumna.... fajnie kontrastują i sprawiają, że nie jest mdło... ja bym jeszcze z dwie czarne poduchy dołożyła :)

Catti powiem Ci, że mi też ta poduszka się podoba i poszukam jeszcze jakiś innych czarnych.

a Młody cudny :yes:

te kręciołki.... och i ach!!! super przystojniak!

dekoracja dla maleńkiej też śliczna :yes:

młodszy zwykle unika zdjęć ale akurat teraz zachciało mu się pozować, starszy jest totalnym przeciwieństwem, włosy proste jak druty

dekoracja taka delikatna, ale ciesze się, że się podoba:)

[ATTACH=CONFIG]345226[/ATTACH]

No rzeczywiście jest u Ciebie, a abażurkami podrasowałaś go znakomicie :) Jakoś przeoczyłam, że już była o nim mowa :rolleyes: Starość nie radość ;)

Zbyt klasyczny?? O masz babo placek :D Świetnie by pasował!

Serio uważacie, że taki żyrandol u mnie pasowałby? Z gołymi żarówkami czy z abażurami?

Catti, ten który pokazałaś był troche inny http://www.lagunalight.sklepna5.pl/lagunalight/miniaturki/264.jpg

Ty swój faktycznie zmieniłaś nie do poznania:jawdrop:

[ATTACH=CONFIG]345229[/ATTACH]

Przepraszam za malunek na ścianie, ale nie mogłam się powstrzymać :p :D

Za malunek się nie gniewam:cool:, na razie zostawiam tą ścianę pustą ale kto wie kiedy, może się to kiedyś zmieni. Pomysły zawsze są cenne:yes:

Przysłała mnie tu Catti i przeczytałam całość:). Twoje kolory to właśnie to co lubię... a że szykuję się do remontu salonu to szukam inspiracji:)

Gosia,

witam Cię u siebie:bye: i lecę oglądać co kombinujesz:)

zaglądaj, inspiruj sie i bierz co potrzebujesz:yes:

Jeśli masz jakieś sugestie, uwagi odnośnie mojego salonu to pisz śmiało:D

Catti powiem Ci, że mi też ta poduszka się podoba i poszukam jeszcze jakiś innych czarnych.

na zdjęciach nawet fajniej wygląda z kanapą niż te jasne :)

dlatego czarna zawartość ramek będzie ok :yes:

Serio uważacie, że taki żyrandol u mnie pasowałby? Z gołymi żarówkami czy z abażurami?

ja uważam, że tak :)

jak wkręcisz żarówki, które wyglądają jak świeczki (te takie śmieszne), to będziesz miała bardzo jasno....

jak ci się znudzi, to dokupisz jasne abażury i automatycznie zmieni ci się lampa na inną :D

ale on wygląda całkiem dobrze nawet bez osłon...