piu 09.12.2015 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 jeszcze a popros firanek, to widzę, że sprzedawca, u którego też kupowałam woal sable, zaczął szyć wg mojego pomysłu z szerokim podwinięciem http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5835280062&reco_id=3d953879-9eca-11e5-b246-02acb1a4884a&ars_rule_id=201 http://www.anabell.vot.pl/image/anabell/IMG_4060.jpg w tym drugim sklepie, który poleciłam Karenie, wyszły mnie trochę taniej, ale oba mogę polecić - odszyte perfekcyjnie, moja maszyna nie dałaby tak rady. p..s w przytulnym wątku wkleiłam Ci pomysły na lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 15.12.2015 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 to może mały update co się dzieje z salonem bo żeby nie było, że nic:cool: udało mi się dostać dwa białe lustra z Jyska w tej promocyjnej cenie:) wiszą już na ścianie i cieszą moje oczy:D ślicznie dziękuje za rade Piu, Catti, Kejt_R (wątek "przytulne wnętrza" oglądam regularnie więc zdjęcia z lustrami też widziałam, super wpadłam też do lokalnego sklepu z tkaninami i... kupiłam materiał na zasłony:yes: jak tylko je powieszę na okna to pokaże wam zdjęcia, mam nadzieje, że będą pasować do salonu ława i konsolka jest w trakcie realizacji, mam nadzieję, że zdążę przed świętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 15.12.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Salon nabiera blasku Czekamy na zasłonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 15.12.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Ale super A w jakim kolorze masz meble ? Bo by pasowały białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.12.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Niureczko, witam się w Twojej odnowie salonu i powiem Ci, że odnowa już nastąpiła, ogromna Jako osoba zupełnie zakręcona na punkcie luster, cieszę się bardzo z Twoich nad sofą A jeszcze bardziej z tego, że pomysł dwóch luster zawieszonych poziomo znalazł kolejną zwolenniczkę Już wyglądam następnych fotek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 15.12.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 udało mi się dostać dwa białe lustra z Jyska w tej promocyjnej cenie:) wiszą już na ścianie i cieszą moje oczy:D wpadłam też do lokalnego sklepu z tkaninami i... kupiłam materiał na zasłony:yes: elegancko!! ja też będę wyglądać fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvie 15.12.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Fajnie te podwojne Lustra wygladaja, nabiera stylu Twoj salon:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 17.12.2015 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Ale super A w jakim kolorze masz meble ? Bo by pasowały białe. meble są ciemne i na razie muszą z nami zostać... Niureczko, witam się w Twojej odnowie salonu i powiem Ci, że odnowa już nastąpiła, ogromna Jako osoba zupełnie zakręcona na punkcie luster, cieszę się bardzo z Twoich nad sofą A jeszcze bardziej z tego, że pomysł dwóch luster zawieszonych poziomo znalazł kolejną zwolenniczkę Już wyglądam następnych fotek! cieszę się, że się podoba, ta odnowa nie byłaby możliwa bez waszej pomocy, przynajmniej efekt mógłby nie być taki dziękuję wszystkim za dotychczasową pomoc a lustra bardzo przypadły mi do gustu:yes: Fajnie te podwojne Lustra wygladaja, nabiera stylu Twoj salon:) dziękuję ja też będę wyglądać fotek zasłony już wiszą , obiecane zdjęcia stół będzie przesunięty trochę bardziej na prawo ale nie za daleko bo pomiędzy oknami stanie choinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 17.12.2015 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) a tak wygląda teraz kącik z kanapami, [ATTACH=CONFIG]340889[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]340890[/ATTACH] co z dekoracjami? wystarczy? coś dodać? pozmieniać? dla przypomnienia, było tak Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Niureczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 17.12.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Czytam to sobie od początku i normalnie.. ZAJEFAJNIE Jeszcze na koniec szybkie podsumowanie kosztów poproszę I z niecierpliwością czekam na ławę, będzie piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama_ 17.12.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Wtrącę się z pytaniem, ale dlaczego stół tłoczy się w kącie z witryną? Nie byłoby lepiej, gdyby stał bardziej na środku, pomiędzy oknami i szerszym bokiem do kanap (czyli odwrotnie niż teraz)? Metamorfoza wyszła udanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 17.12.2015 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 aż się gęba śmieje Witrynę faktycznie trzeba by wyeksponować i zmienić miejsce stołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 17.12.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 A z żyrandolem coś będzie robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.12.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Słuszna uwaga Kamy Koniecznie odsuń stół od witryny i ustaw go równolegle do grzejnika pod oknem Ławę już możesz wynieść i w jej miejsce, do czasu zakupu docelowego stolika, ustawić dwa taboreciki, które stoją obok sofy. Lampa obok telewizora jest niepotrzebna Jak obrócisz stół, to sam kwiat tam wystarczy. Żyrandol przydałby się nad stołem, a żeby nie pruć sufitu do przeniesienia go, można kupić prostą wiszącą lampę, z kloszem nawiązującym do lampy obok sofy i zawiesić ją na bardzo długim kablu. Wystarczy wtedy haczyk nad stołem, który utrzyma lampę w odpowiednim miejscu Jakie jest przeznaczenie niezagospodarowanego kabla w suficie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 17.12.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Niureczka, zasłony świetnie się wpasowały chyba dobrze, że wybrałaś takie jasne czytaj: chyba dobrze, że mnie nie posłuchałaś ze stołem dobrze dziewczyny radzą zresztą tak stał na początku.... a powiedz mi, czy został ci materiał z zasłon? bo mogłabyś dodać krzesłom elegancji i zawiązać im szerokie szarfy jak tu: http://4.bp.blogspot.com/-jdxO_6Q87Tg/Vl7Aq_QZkmI/AAAAAAAANh0/nGNwmCeCImg/s1600/dekoracja%2B-%2Bkrzes%25C5%2582a.jpg to zdjęcie z Green Canoe.... przepięknie jest u właścicielki tego bloga u ciebie i krzesła i duży dywan się obroniły.... tylko faktycznie jeszcze te stare lampy trochę psują szyki ale jest o nieeeeebo lepiej mam nadzieję, że jesteś zadowolona, bo ja jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 18.12.2015 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 dziękuje wszystkim za komentarze i sugestie do dalszych zmian stół odwrócę i postawię bardziej na środku, lampa obok telewizora zniknie, była postawiona tam na próbę czy spasuje ława chyba musi zostać z nami aż do wymiany na nową bo przy dwóch małych urwisach postawienie puf mogłoby być niebezpieczne, i dla puf i dla dzieci żyrandol:bash: wiem, że nie bardzo tam pasuje, pierwszym moim pomysłem była wymiana przy nim kloszy i ew przemalowanie go na jakiś inny kolor, klosz coś w ten deseń a może gdyby kupić taką lampę ? http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/58/52/35/75/5852357576 http://allegro.pl/livia-zyrandol-5pl-lampa-sufitowa-wiszaca-promocja-i5852357576.html jeśli przesunę na długim kablu lampę nad stół (miałam takie plany na przyszłość) to obawiam się czy nie będzie za ciemno w salonie bo główne źródło światła będzie nad stołem a druga część salonu bez oświetlenia;) no chyba że jedno ramię dać nad stół a drugie nad ławę? coś takiego tylko u mnie byłby większy rozstaw http://www.dutchhouse.pl/img/product_media/1001-2000/ROMEH2483062W_1.jpg klosz moge dokupić dokładnie taki sam jak w pozostałych lampach bo to ikea kabel "niezagospodarowany" to chwilowo pętelka na szyję dla męża taką interpretację najcześciej słyszeliśmy:cool:, docelowo jest to kabel pod projektor, ponoć w przyszłym roku ma być w końcu użyty;) z zasłon i z całej zmiany wyglądu salonu jestem bardzo zadowolona, w tych kolorach czuję się zdecydowanie lepiej zostały mi jakieś skrawki materiału więc spróbuję je prowizorycznie zawiązać na krzesłach, mam 4 kawałki materiału a 6 krzeseł ale może wystarczyłoby dać te szarfy na krzesłach zewnętrznych? jeśli będzie to dobrze wyglądać to mogę też dokupić materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 18.12.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 zostały mi jakieś skrawki materiału więc spróbuję je prowizorycznie zawiązać na krzesłach, mam 4 kawałki materiału a 6 krzeseł ale może wystarczyłoby dać te szarfy na krzesłach zewnętrznych? jeśli będzie to dobrze wyglądać to mogę też dokupić materiał to tylko propozycja ale może akurat... trzeba przymierzyć żyrandola chyba nie uratujesz.... może szkoda pieniędzy na nowe klosze czy abażury... trza się po prostu rozejrzeć za nową lampą ale nie taką jak pokazałaś .... za podobna do starej ta z inspiracji Tomkowej świetna! i pomysł z przewieszeniem też w dechę! ale jakoś dwóch kabli rozgałęzionych po suficie sobie nie wyobrażam.... nad stolik jest chyba za daleko.... ale w tamtej części masz dwie lampy stojące.... będzie nastrojowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 18.12.2015 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 to tylko propozycja ale może akurat... trzeba przymierzyć przymierze szarfy, nawet gdyby miały nie być cały czas to od czasu do czasu można byłoby ubrać krzesła w takie ozdoby propozycja fajna:yes: żyrandola chyba nie uratujesz.... może szkoda pieniędzy na nowe klosze czy abażury... trza się po prostu rozejrzeć za nową lampą ale nie taką jak pokazałaś .... za podobna do starej ta z inspiracji Tomkowej świetna! i pomysł z przewieszeniem też w dechę! ale jakoś dwóch kabli rozgałęzionych po suficie sobie nie wyobrażam.... nad stolik jest chyba za daleko.... ale w tamtej części masz dwie lampy stojące.... będzie nastrojowo obawiałam się, że ten stary żyrandol nie będzie pasował, kiedyś przy większym remoncie chciałam dać jedną albo może dwie lampy nad stołem bo to pewnie wiązałoby się z kuciem tylko nie wiedziałam czy zostawić tą lampę główną na środku jak jest teraz czy ją przesunąć bliżej kanap:confused: jak to zrobić żeby miało ręce i nogi? nie wiem czy te dwie lampy stojące wystarczą, czasami potrzeba więcej światła nie tylko nastrojowego:rolleyes: zmierze odległości od lampy do stołu i stolika, chodziło mi o coś takiego jak tutaj tylko może zamiast zwisających kabli poprowadzić je przy suficie? http://www.elmueble.com/medio/2013/02/04/office_con_espejo_884x1280.jpg?random=1449700856217 jaki typ lampy byłby odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 18.12.2015 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 znalazłam taki salon, który spełnia różne funkcje i różne oświetlenie jest zastosowane, jak to oceniacie?lampa stojąca jest podobna do tej którą ja mamhttp://deko-rady.pl/wp-content/uploads/2013/08/62.jpg ta nad stołem to jest chyba Novodvorski Camillahttp://www.nowodvorski.com/var/cache/img/640x480xFFFFFF/resources/image/produkty/CAMILLA/4611.jpg?checksum=f6b2e504 albo nad stołem dać z kloszem podobnym do lamp stojących a nad ławą coś delikatnego?http://www.nowodvorski.com/var/cache/img/640x480xFFFFFF/resources/image/produkty/MERSEY/5295.jpg?checksum=7cb5eca6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 20.12.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Niureczka, z lampami to jest masakra.... pewnie każda z nas to przerabiała.... ja do dziś nie mam plafonu w przedpokoju zmierz to, pokombinuj, bo skoro twierdzisz, że muszą być dwie, to pewnie muszą moim zdaniem nad stołem koniecznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts