dmn1 19.10.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Witam forumowiczów.Kończę adaptację części strychu na mieszkanie. Strych ma ponad 150 m2 a na adaptację "zużyłem" ok 60m2, granica została poprowadzona w poprzek pomieszczenia zgodnie z istniejącą tam ścianką (przepierzeniem stawianym co półtora cegły). Po stronie mieszkalnej na tej ścianie mam płyty gk na kleju. Strych jest z zewnątrz ocieplony styropianem 10 a na podłodze jest 20 cm wełny i OSB, dach jest betonowy bez izolacji dlatego chcę się od niego odgrodzić izolacją. Z racji że cały budynek jest z zewnątrz ocieplony styropianem i też styropianem od strony strychu chciałem ocieplić ową ścianę. Jednak okazało się, że styropian bardzo niesie dźwięk, w ogóle nie wygłusza a nie chce żeby przebywający na strychu słyszeli co u mnie się dzieje. Stąd pytania czy jest jakiś rodzaj styropianu dźwiękochłonnego, czy zastosować wełnę, czy może jeszcze inny sposób izolacji termicznej i dźwiękowej.Ściana ma ok 25m2. Oczywiście liczą się też koszty oby jak najniższe.Z góry dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts