f.5 20.10.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 witam kto podpowie co zle zrobiłem.Poprzedni czujnik zmierzchu f&f AZH-C mimo ze ip65 został zalany wodą efekt taki ze zarówka ciagle swieci. schemathttp://images69.fotosik.pl/1273/800bf0444720b1cbmed.jpg podłączeniehttp://images69.fotosik.pl/1273/431c2dee41b11634med.jpg zasilenie idzie od dołu od gory czujnik podłączyłem brązowy do brązowego fazazerowe niebieskie 3 sie spotykają razem zółtozielony od czujnika podłączyłem do kabel zasilający lampę brązowyhttp://images67.fotosik.pl/1275/2c617daf32c00636med.jpg nie jest to pierwszy czyjnik ktory podłaczyłem lecz ten nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 20.10.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Co masz właściwie za problem, bo nie mogę z Twojego opisu zrozumieć.Narysuj najlepiej schemat co z czym połączyłeś, jakie masz rodzaj źródła światła, jaka moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.10.2015 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) czujka zmierzchu ma za zadanie uruchomić lampę (na razie jedną lampę led 5 w ,a docelowo 3 sztuki)poprzedni czujnik f&f spełniał swoje zdanie do czasu. sam go podłączyłem i wszystko grało oczywiscie az nie został zalany wodą (zraszacze na ogrodzie i wiatr) w tej chwili zakupiłem czujniki innego producenta ip65 i po podłączeniu nie działają.to znaczy za dnia gdy przykryję czujnik czarnym materiałem to lampa zapala się ale w nocy nie swieci mimo ze w tym miejscu gdzie jest czujka jest ciemno.podłączenie jak na zdjeciu nr. 2 dosc wyrazne Edytowane 21 Października 2015 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.10.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 A gdy w nocy dodatkowo przykryjesz czujkę? Bo jesli w dzień pracuje dobrze, a w nocy nie, to może zbyt czuła jest? Ewentualnie może reaguje na coś, czego ty nie widzisz, choćby na oświetlacz IR z kamery monitoringu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.10.2015 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Tak jak piszesz sprawdzę toSPECYFIKACJA: czułość: < 10 lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.10.2015 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Sprawa wygląda następująco.Wczoraj dosc wczesnie wróciłem z pracy 19 godzina i lampa działała. po nastepnej godzinie lampa juz nie swieciła czyli wnioskuję ze podłączenie jest poprawne a czujka walnięta. na 3 zakupione czujki po 20 zł na allegro juz 2 są zepsute - niezle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.10.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Sprawdź jak mówiłem, czy coś tych czujek nie "oślepia", może w nocy włącza się jakiś oświetlacz IR kamery monitoringu? Naprawdę nie chce mi się wierzyć w usterkę polegającą na tym, że czujka za dnia działa, jak ją zasłaniasz, a w nocy działać przestaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.10.2015 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 wczoraj tak jak poradziłes tak zrobiłem ale to po tym jak lampka zgasła czyli przykryłem czujkę czarnym materiałem i nic.zaraz potem poswieciłem laterką na czujkę i nie zaswieciła lampy czyli tak jak by sie po jakim czasie przegrzewała i nie spełniała swojej funkci. mam jeszcze jedną czujkę tego producenta wiem ze podłączam ja dobrze wiec dzis sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.10.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 To jeszcze inna możliwość jest: jakie lampy włączasz tą czujką i jak one są zasilane, jeśli to są jakieś ledy/halogeny 12V (w sensie: jaki zasilacz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.10.2015 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 jest to na razie jeden led na 220v około 5 watt a docelowo ze 3 lampki 5 wattowe które mają swiecic całą noc na ogrodzie w miejscach gdzie mam najciemniej a gdzie lubię wieczorem zaglądnąc.na przykład róg domu w nocy mozna spasc ze schodkówhttp://images77.fotosik.pl/3/22d7c2a542236ce5med.jpg tak jak piszę czujka F&F spełniała swoje zadanie nawet próbowałem ją wysuszyc ale efekt taki ze podaje ciągle prąd .......... a miała byc szczelna.te tanie widać są wadliwe kamer nie mamy więc zostaje mi ponowny zakup czujki F&F i lepsze jej zabezpieczenie. mam ostatnią czuję czarną więc jeszcze ją sprawdzę grunt ze juz wiem jak to podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts