sekator2 20.10.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Witam,mam w planach wymienić piec na nowy z kondensacją mój stary piec ma słaba sprawność (duże rachunki za ogrzewanie) mam dwa rózne zdania od instalatorów że nowy piec kondensacyjny potrzebuje rure z gazem 1cala czy to prawda że ciśnienie wtedy jest większe??czy wystarczy 0,5 cala (teraz taki mam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 20.10.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 jesli moc nie bedzie wieksza to ta sama rura wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 21.10.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Jeśli nie jest to willa o powierzchni >1000mk to spokojnie 1/2" rura gazowa wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saturnv 21.10.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Dzisiejsze kondensaty to biorą tak jak widze 0.2 - 1.8 m^3 gazu na godzinę, więc bym się średnicą rury nie przejmował przy takim poborze paliwa.Chyba, że grzejesz CWU, to może być więcej, ale 0,5 cala to świat i ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts