Brzoza900 20.10.2015 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Witam Chciałbym zamontować drewniany blat pod umywalkę do ściany (nośna, z silikatu, 24cm) tak, aby mocowanie było mało widoczne, bez konieczności montowania nóg i podpórek. Blat miałby mieć 94cm szerokości i 50cm głębokości. Niestety mam możliwość przymocowania blatu tylko do jednej ściany, gdyż ma on się znajdować pomiędzy kominem (w którym nie mogę wiercić), a szklaną kabiną prysznicową. Czy istnieje sposób, który pozwoli mi na solidne przymocowane blatu? Na blacie ma znajdować się umywalka. Najlepsze byłoby zastosować porządne kotwy do ściany, jednak jak je przymocować do blatu?Wiem, że istniały podobne tematy, czytałem je, jednak nie znalazłem konkretnego rozwiązania mojego przypadku. Proszę o radę. Pozdrawiam,Błażej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 21.10.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 a wyszukiwarka nie działa ? Było już o montażu półek do ściany (nawet ja podałem sposób na montaż ukryty)Poważniej : kotwy w silikat i nasunąć na nie blat (oczywiście z nawierconymi otworami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzoza900 21.10.2015 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Ok, nawiercę w blacie otwory wzdłuż (oczywiście nie na wylot żeby nie uszkodzić frontu blatu) wsunę blat na pręty gwintowane, jednak jak przymocować pręty do blatu? Żeby się porządnie trzymało dobrze by było dokręcić blat żeby docisnął się do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 01.11.2015 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 polimerowym klejem z tuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts