piano 05.07.2002 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2002 Mam projekt przyłącza energ. ZE poinformował mnie, że mogą mnie podłączyć (kabel od słupa + skrzynki) ale już nie w tym roku a w przyszłym pewnie też nie. Oczywiście mogę to zrobić na swój koszt. Naiwne pytanie do Was - czy mam jakieś inne wyjście niż płacić i zamkąć dziób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_cik 07.07.2002 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2002 Wiesz, teoretycznie można napisać skargę do Urzędu Regulacji Energetyki. Tylko przed takim krokiem trzeba się zabezpieczyć. Trzeba mieć od ZE na piśmie odpowiedź że nie zrealizują zgodnie z Twoimi planami budowy mimo spełnienia przez Ciebie wszystkich warunków i z uzasadnieniem dlaczego nie zrealizują. Wystąpić o takie uzasadnienie warto, to ich troszkę może postraszyć. Jeśli stwierdzili że na własny koszt możesz wybudować, to znaczy że możliwości przesyłowe mają a tylko w planach wydatków nie chcą mieć, bo pewnie mają zaległości i przesuwają inwestycje. To ostatnio normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piano 07.07.2002 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2002 W międzyczasie zasięgnąłem języka i ostatecznie postanowiłem "zamkąć dziób". Problem bowiem nie leży w tzw. mocach przerobowych ani planach a jedynie w pustwej kieszeni pracowników ZE ... Po wejściu na "prawidłową ścieżkę" rozmów przyłącze zostanie wykonane jeszcze w tym miesiącu.Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_cik 08.07.2002 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Na jakich warunkach, płacisz tylko opłatę przyłączeniową i "do kieszeni", czy robisz przyłącze całkowicie na własny koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts