michal.bdg 21.10.2015 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 witam,jak w temacie buduje garaż 6x6 2,5m wysoki ze względu na "wygospodarowanie" w srodku jak najwięcej miejsca chcę go postawić z pustaka zuzlowego betardu 3/4 alfa o szerpkosci 18cm. Czy będzie ok. na sciane nosną bez stropu zwieńczona tylko wieńcem, dach czterospadowy koperta Jeszcze jedno, czy frontowa ściana z podciągiem długości 5m również może być z 18 czy zrobić ją z 24.Wydaje mi się ze nie ma to znaczenia przy solidnym zazbrojeniu ale czekam na opinie.Garaż jest na zgłoszenie więc nie posiadam projektu i wytycznych architekta. Sprawa pilna więc proszę o pomoc-michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekT 21.10.2015 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Ja bym robił wszystko 24 cm.+ po bokach 5 m wejścia pionowe słupy żelbetowe lane razem z wieńcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 23.10.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Wiem, że drożej, ale mógłbyś wziąć nawet pustak 11,5 cm (Porotherm w tej grubości ma dopuszczenie do ścian konstrukcyjnych), co dałoby ci więcej miejsca wewnątrz. Raczej garaż z pustaków o grubości 11,5 cm to kiepski pomysł....wieniec, nadproże tej szerokości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts