crok 21.10.2015 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 czesc, moze jestem przewrazliwiony i wiem , ze dach to nie panele ale zobaczcie bo cos mnie chce trafic , tyle kasy i taka krzywizna ? nie wiem co robic czy reklamowac czy tak ma byc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crok 21.10.2015 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinollosso 21.10.2015 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 takich jak na 1 zdjeciu jest więcej czy to jednostki ? Na zdjęciach z daleka wygląda ok. Sam chciałem się na tą dachówkę zdecydować po opiniach o koramicu i robenie a tu taki zonk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 21.10.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 http://images75.fotosik.pl/1/565e69d943e9aa32med.jpg http://images76.fotosik.pl/1/10d553c883bb2116med.jpg Zobacz na fotkach zrobiłem linie żółte Widać,że połacie falują i dachówki nie są układane prosto w linii jak panele Pod gąsiorami nic nie ma ,bezpośrednio na dachówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crok 21.10.2015 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) no jest łata czy kontrłata ale co mam sprawdzić ?jak połacie falują to co można zrobić , proszę poradź coś bo mnie chce coś trafić a nie wiem o co dekarzy męczyć. Edytowane 21 Października 2015 przez crok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 22.10.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 No jest łata,a na łatę wypada dać taśmę wentylacyjną pod gąsior. Na okapie kratkę wentylacyjną na pasie nadrynnowym. Jak się dobrze wykona więźbę na drewnie KVH czterostronnie struganym to praktycznie połać jest idealna jak lustro ale jak jakość drewna jest słaba to wypada wyprostować połacie. Ja jak potrzebuje wyrównać połać to używam różnych grubości kontrłat oraz podkładki ze sklejki pod łaty . Przy dachówkach płaskich to bardzo istotne bo na dachówkach falistych delikatne klawiszowanie krokwi jest mniej widoczne. Masz deskowany dach i na to membrana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.10.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Każdy producent ma problemy z płaską dachówką. Skoro ktoś się na nią decyduje musi mieć świadomość pojawiających się nierówności. To jest trudna dachówka i w Twoim przypadku dekarz sobie trochę nie poradził. Wnikliwie przeczytaj cenne uwagi "Dachołaza". Na jednym ze zdjęć widać dobitnie jak falują łaty i jest to efekt niewyprowadzonej płaszczyzny. Pod taką dachówkę płaszczyzna dachu powinna być wyprowadzona jak stół. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crok 23.10.2015 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 tak, dach deskowany i membrama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 23.10.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Trzeba było zastosować papę podkładową przykładowo o parametrach PYE PV160-200 S30-42 Wychodzi kilka złoty drożej w zakupie niż za tą membranę tyweka jeśli dobrze widzę ze zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crok 24.10.2015 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 nie chcialem papy.Pod gasiarami beda tasmy, te trzy tylko przymierzali na dachu. Kratki z grzebieniami sa , moze ich nie widac bo robilismy podwojny okap - z membrany i dachowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.10.2015 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Do tej dachówki kratka bez grzebienia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzey_ 07.11.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Jak wybierałem płaską dachówkę to sprawdzałem realizacje. Widziałem dwa dachy z ta dachówką i oba nie były równe. Taka już jej przypadłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyslaw79 08.11.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Jak wybierałem płaską dachówkę to sprawdzałem realizacje. Widziałem dwa dachy z ta dachówką i oba nie były równe. Taka już jej przypadłość. A tu moja Domino, lupek glazura. Dachowka owszem nie jest idealna, ale wazniejsza rola dekarza, by dobrze wygladala. Realizacja pana Andrzeja Wilhelmiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paczek111 12.06.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Pod taką dachówkę płaszczyzna dachu powinna być wyprowadzona jak stół. Pozdrawiam. Witam, Bardzo sobie cenie Pana (Andrzej Wilhelmi) opinie i sugestie na forum muratora. Chciałem Pana prosić o radę co mogę zrobić ze swoim dachem. Pokrótce opiszę historię swojego dachu. Na początku zamówiliśmy dachówkę CREATON SIMPLA, niestety po położeniu w/w dachówki okazało się że jest bardzo ale to bardzo krzywa. Wykonawca powiedział iż ona się musi uleżeć i że nie będzie tak odstawać po zimie. Nie wierząc za bardzo w to co mówi złożyliśmy reklamację na dachówkę do składu budowlanego w którym ją kupiliśmy. Po okresie 8 miesięcy !! otrzymaliśmy wymianę dachówki na CREATON DOMINO. Wzięliśmy innego dekarza który miał super opinie, jednak nie zmieniał łat ponieważ powiedział że będą pasować. Chciałem zapytać co jest nie tak z tym dachem, czy to wina znów krzywej dachówki, czy też krzywych łat? czy może to że łaty nie zostały przebite na wymiar DOMINO i leżą na maksymalnym rozstawie? Będę wdzięczny za pilną odpowiedź http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/VNu0iMYbhYZsYSCgSEr_zM4xjjX3iV http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/19hGwtM66PD1PwBFhovNnhcEeA~X4R http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/rNV6xb_xqnfCmQSOO~mPujlCR3fb7p http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/fgrZOZA1K2IEpe9_2vyZrG0UgISdKi http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/GHFNqdjtCk9IXy5JISPa555XfUZG_5 Pozdrawiam Tomek Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Tomaszs131 Korekta linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.06.2017 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Z załączonych zdjęć nie wynika żeby było coś nie tak z tym dachem. Wszystko wygląda bardzo przyzwoicie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 13.06.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 1. Pytanie czy zapłaciłeś pierwszemu dekarzowi ?? Druga sprawa tu nie ma winy dachówka lecz jej cena. Gdybyś wziął coś z górnej półki Braas Turmalin to nie byłoby żadnego problemu. Dzisiaj ludzie idą za "modą" blacha na rąbek , "klik" , dachówki płaskie ale to przeminie a zwykłej falistej dachówki nic nie wyprze i będzie zawsze w modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejda 14.06.2017 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 witam .Niestety dachowka przy wypalaniu potrafi sie odkształcic wykrzywic . No i zeby lezała prawie idealnie czeba co niektorom szlifnac szlifierkom. Jedna firma ma bardziej dopasowane dachowki druga mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.06.2017 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 (edytowane) witam .Niestety dachowka przy wypalaniu potrafi sie odkształcic wykrzywic . No i zeby lezała prawie idealnie czeba co niektorom szlifnac szlifierkom. Jedna firma ma bardziej dopasowane dachowki druga mniej. Jak chcesz doradzać to przez szacunek dla ojczystego języka zacznij pisać poprawnie po polsku. Pozdrawiam. Edytowane 14 Czerwca 2017 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts