DrAko 21.10.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 WitamSzukam informacji czy dodatkowe pustaki wentylacyjne powinny być domurowane do "głównego" pustaka z wkładem spalinowym czy powinien być murowane osobno. Mój wykonawca twierdzi, że to drugie rozwiązanie jest poprawne ze względu na różną w pracy obu kominów. Szukałem informacji na stronach różnych producentów ale niestety bezowocnie. Przeglądałem też zdjęcia na internecie i w ogromnej większości przypadków wszystkie pustaki są ze sobą związane pionową spoiną. Bardzo proszę o informację jak prawidłowo powinno to być wykonane zwłaszcza, że komin nie będzie obkładany cegłami czy klinkierami a tylko ocieplany wełną i tynkowany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 21.10.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 W systemowym kominie pustak nie ''pracuje'',wkład ceramiczny jest owinięty izolacją,w której może się wydłużać i kurczyć w zależności od temperatury. A jak wykonawca chce murować osobno,z odstępem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrAko 21.10.2015 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 W systemowym kominie pustak nie ''pracuje'',wkład ceramiczny jest owinięty izolacją,w której może się wydłużać i kurczyć w zależności od temperatury. A jak wykonawca chce murować osobno,z odstępem ? Dokładnie tak. Odstęp ok 1 cm. Ma to sens czy lepiej połączyć wszytko razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.10.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Zapytaj wykonawcy, jak chce zachować ten dystans na wysokości 8 metrów, zachowując stabilność konstrukcji?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 22.10.2015 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Ja murowałem dostawiając na styk jeden do drugiego.Serwisant całość ocenił jako bardzo dobrze postawiony komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrAko 22.10.2015 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Udało mi się dodzwonić do działu technicznego schiedla i potwierdzili, że trzeba stawiać kominy nie łącząc w pionie poszczególnych pustaków. Oczywiście bez tej przerwy 1 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts