Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panasonic Aquarea T-cap problem z ustawieniami

emaju

Recommended Posts

Witam serdecznie. Od miesiąca jestem użytkowanikiem pompy ciepła j.w. Pompa nie reaguje na termostat pokojowy (Auraton). Dodam, że w ustawieniach (set+check) termostat jest załączony na "YES". Dioda na Auratonie (przy pompie) świeci się na czerwono- czyli wszystko powino być OK. Zadana temp. na termostacie jest oczywiście wyższa. Drugi problem mam taki, że przy odłączonym termostacie pokojowym i załączonych funkcjach Tank+Heat pompa tylko grzeje na Heat. Nie obsługuje zbiornika CWU. Grzanie zbiornika CWU działa tylko przy włączonej jedynie funkcji Tank. Bardzo proszę o ewentualne podpowiedzi. Edytowane przez emaju

Witam serdecznie. Od miesiąca jestem użytkowanikiem pompy ciepła j.w.

jest wątek -37stron- o Panasonicu - trzeba było tam pytać

Witam Pompa nie reaguje na termostat pokojowy (Auraton). Dodam, że w ustawieniach (set+check) termostat jest załączony na "YES".

dla pewności - świeci się na sterowniku PC komunikat REMOTE?

Dioda na Auratonie (przy pompie) świeci się na czerwono- czyli wszystko powino być OK.

akurat tego sterownika nie mam, ale sa tu osoby co go używają

Zadana temp. na termostacie jest oczywiście wyższa. Drugi problem mam taki, że przy odłączonym termostacie pokojowym i załączonych funkcjach Tank+Heat pompa tylko grzeje na Heat. Nie obsługuje zbiornika CWU. Grzanie zbiornika CWU działa tylko przy włączonej jedynie funkcji Tank. Bardzo proszę o ewentualne podpowiedzi.

czy jest ustawiony priorytet CWU? Pozycja 9 w set+chek: Tank int.

Chyba nie. Dlatego by grzał CO przed CWU w opcji heat+tank i trzeba zejśc na samo tank by grzac CWU.

• 1 year później...