emaju 21.10.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Witam serdecznie. Od miesiąca jestem użytkowanikiem pompy ciepła j.w. Pompa nie reaguje na termostat pokojowy (Auraton). Dodam, że w ustawieniach (set+check) termostat jest załączony na "YES". Dioda na Auratonie (przy pompie) świeci się na czerwono- czyli wszystko powino być OK. Zadana temp. na termostacie jest oczywiście wyższa. Drugi problem mam taki, że przy odłączonym termostacie pokojowym i załączonych funkcjach Tank+Heat pompa tylko grzeje na Heat. Nie obsługuje zbiornika CWU. Grzanie zbiornika CWU działa tylko przy włączonej jedynie funkcji Tank. Bardzo proszę o ewentualne podpowiedzi. Edytowane 21 Października 2015 przez emaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 22.10.2015 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Witam serdecznie. Od miesiąca jestem użytkowanikiem pompy ciepła j.w. jest wątek -37stron- o Panasonicu - trzeba było tam pytać Witam Pompa nie reaguje na termostat pokojowy (Auraton). Dodam, że w ustawieniach (set+check) termostat jest załączony na "YES". dla pewności - świeci się na sterowniku PC komunikat REMOTE? Dioda na Auratonie (przy pompie) świeci się na czerwono- czyli wszystko powino być OK. akurat tego sterownika nie mam, ale sa tu osoby co go używają Zadana temp. na termostacie jest oczywiście wyższa. Drugi problem mam taki, że przy odłączonym termostacie pokojowym i załączonych funkcjach Tank+Heat pompa tylko grzeje na Heat. Nie obsługuje zbiornika CWU. Grzanie zbiornika CWU działa tylko przy włączonej jedynie funkcji Tank. Bardzo proszę o ewentualne podpowiedzi. czy jest ustawiony priorytet CWU? Pozycja 9 w set+chek: Tank int. Chyba nie. Dlatego by grzał CO przed CWU w opcji heat+tank i trzeba zejśc na samo tank by grzac CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emaju 14.01.2017 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Problem został rozwiązany. Sterownik Auraton był źle podłączony kablami do pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts