Salah 22.10.2015 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Jaki będzie najlepszy z tych oto reku: - AirPack 600 Rekuperator Baypass Sterownik GreenT- OPTIMAL 600 bypass Centrala wen Dospel- AIRBERG RECOVER RX500- FRAPOL OnyX CLASSIC 550- SELEN II 500 BYPASS BERLUF- ZEHNDER ComfoAir Aeris 550 Luxe VV ceny bardzo zbliżone do siebie jedynie ZEHNDER , AIRBERG odstają w jedną i drugą stronę. Kolega ma onyxa i sobie chwali więc jest to mój faworyt. ZEHNDER najdroższy i czy warto dopłacać 2-3 tys do niego ? macie jakieś inne propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.10.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Jaki będzie najlepszy z tych oto reku: - AirPack 600 Rekuperator Baypass Sterownik GreenT - OPTIMAL 600 bypass Centrala wen Dospel - AIRBERG RECOVER RX500 - FRAPOL OnyX CLASSIC 550 - SELEN II 500 BYPASS BERLUF - ZEHNDER ComfoAir Aeris 550 Luxe VV ceny bardzo zbliżone do siebie jedynie ZEHNDER , AIRBERG odstają w jedną i drugą stronę. Kolega ma onyxa i sobie chwali więc jest to mój faworyt. ZEHNDER najdroższy i czy warto dopłacać 2-3 tys do niego ? macie jakieś inne propozycje ? Różnice w cenach tego samego są po 2000-3000 zł - może Pan podać ceny ? Zagraniczne można odrzucić, by nie były 2x droższe, muszą być robione na tańszych materiałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 22.10.2015 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 jak zwykle - podaję ceny z allegro Rekuperator OnyX CLASSIC 550 - dostawa gratis 6800[23%] 6060 [8%]Rekuperator Zehnder StorkAir ComfoAir 550 Basic VV 9999zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.10.2015 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 jak zwykle - podaję ceny z allegro Rekuperator OnyX CLASSIC 550 - dostawa gratis 6800[23%] 6060 [8%] Rekuperator Zehnder StorkAir ComfoAir 550 Basic VV 9999zł. Jasne, to dość wygodny sklep, ale jak to z wygodą, trzeba więcej płacić. Przy 8% mogą być problemy z gwarancją, bo nie ma FV na centralę. Spytam jeszcze , co to za lokal ma być wentylowany? Może cisza nie jest tak ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 22.10.2015 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Dom jednorodzinny, więc jest ważna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 22.10.2015 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Jaki będzie najlepszy z tych oto reku: - AirPack 600 Rekuperator Baypass Sterownik GreenT - OPTIMAL 600 bypass Centrala wen Dospel - AIRBERG RECOVER RX500 - FRAPOL OnyX CLASSIC 550 - SELEN II 500 BYPASS BERLUF - ZEHNDER ComfoAir Aeris 550 Luxe VV ceny bardzo zbliżone do siebie jedynie ZEHNDER , AIRBERG odstają w jedną i drugą stronę. Kolega ma onyxa i sobie chwali więc jest to mój faworyt. ZEHNDER najdroższy i czy warto dopłacać 2-3 tys do niego ? macie jakieś inne propozycje ? - AirPAck - bardzo fajne sterowanie, nie nadaje się do współpracy z GWC - OPTIMAL 600 bypass Centrala wen Dospel - nie polecam (można poczytać na ten temat w necie) - AIRBERG RECOVER RX500 - produkt OEM - FRAPOL OnyX CLASSIC 550 - fajny cichy - SELEN II 500 BYPASS BERLUF - ok - ZEHNDER ComfoAir Aeris 550 Luxe VV - najbardziej dopracowany rekuperator z tych wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.10.2015 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 - AirPAck - bardzo fajne sterowanie, nie nadaje się do współpracy z GWC - OPTIMAL 600 bypass Centrala wen Dospel - nie polecam (można poczytać na ten temat w necie) - AIRBERG RECOVER RX500 - produkt OEM - FRAPOL OnyX CLASSIC 550 - fajny cichy - SELEN II 500 BYPASS BERLUF - ok - ZEHNDER ComfoAir Aeris 550 Luxe VV - najbardziej dopracowany rekuperator z tych wszystkich Pan nigdy nie instalował Thessli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.10.2015 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Dom jednorodzinny, więc jest ważna To dlaczego Taki wielki? Ile osób? Jakie kanały i instalacja? O niesłyszalność trzeba zadbać przed instalacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 22.10.2015 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 (edytowane) Pan nigdy nie instalował Thessli? Powiedzmy niewiele - kilkadziesiąt sztuk. Może troszkę mniej. Edytowane 22 Października 2015 przez kerado28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.10.2015 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Powiedzmy niewiele - kilkadziesiąt sztuk. Nie wierzę. Może jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 22.10.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Wiara czyni cuda. Powiedzmy, że troszkę znamy ten produkt (i nie tylko ten) - jest to jeden z rodzajów naszej działalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 22.10.2015 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Aby mieć jakikolwiek przegląd różnych rekuperatorów, należy posiadać je wszystkie.I Pana stanowisko, że zagraniczne rozwiązania są niewystarczające - jest z SAMEGO ZAŁOŻENIA ZŁE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 22.10.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 (edytowane) Dlatego jeśli czegoś nie przebadaliśmy to staramy się na ten temat nie wypowiadać - w przeciwieństwie do Pana. Edytowane 22 Października 2015 przez kerado28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 22.10.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Gdyby Pan był głupi zrozumiałbym, że nie ma sensu tłumaczyć, lecz o Panu mam inne zdanie i dziwią mnie niektóre opisy, które Pan "wtłacza" w forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.10.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Aby mieć jakikolwiek przegląd różnych rekuperatorów, należy posiadać je wszystkie.. Dokładnie tak. I Pana stanowisko, że zagraniczne rozwiązania są niewystarczające - jest z SAMEGO ZAŁOŻENIA ZŁE Centrale z Holandii czy Belgii, by były porównywalne cenowo, muszą być robione z tańszych komponentów. Co w tym jest nielogiczne? A to najlepsze dopracowanie, to na czym polega, bo może się jeszcze raz przypatrzę, może coś mi umknęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 22.10.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 (edytowane) Dokładnie tak. Centrale z Holandii czy Belgii, by były porównywalne cenowo, muszą być robione z tańszych komponentów. Co w tym jest nielogiczne? A to najlepsze dopracowanie, to na czym polega, bo może się jeszcze raz przypatrzę, może coś mi umknęło? Kompletnie zły tok myślenia. Zasada we wszystkim jest taka sama: DUŻY MOŻE WIĘCEJ !! Pan myśli, że jeśli potężny koncern kupuje jednorazowo 100 czy 500 razy więcej części jak mały, to będzie ta sama cena? I właśnie tutaj jest największa różnica, dodatkowo pełna automatyzacja produkcji itp. Edytowane 22 Października 2015 przez kerado28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.10.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 I właśnie tutaj jest różnica, dodatkowo pełna automatyzacja produkcji itp.Byłem w Zwolle. Ale czy zaletą są styropianowe wytłoczki... Najlepsze samochody składa się ręcznie. Nie ważne. Może coś konkretniej o wyższości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 22.10.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Umówmy się AirPack to nie Rolls-Royce Producent tych rekuperatorów pracuje cały czas nad udoskonaleniem swojego produktu m.in. "nowe rozwiązania" zaciąga od producentów z Holandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.10.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Umówmy się AirPack to nie Rolls-Royce Producent tych rekuperatorów pracuje cały czas nad udoskonaleniem swojego produktu m.in. "nowe rozwiązania" zaciąga od producentów z Holandii Które rozwiązania zaciąga od storka? Nie uważam też Rolls Royca za najlepszy dla mnie samochód. Mało tego, zapewniam Pana, że na mojej liście najlepszych dla mnie samochodów, byłby on dość daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 22.10.2015 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 kerado28 mam dylemat bo ten ZEHNDER kosztuje sporo za dużo ! a jak się okazuje Onyx też odpada z tego powodu że ma podłączenie po bokach, a ja potrzebuję od góry. Frapol ma jeszcze DREAMa ,ale to 400 i kosztuje prawie tyle samo co Onyx 550 :/. Co byś polecił ? może brink ? Panie Tomaszu w domu są teraz 2 osoby ,a będzie docelowo 4. Dom ma 930 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts