dodi 22.10.2015 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Posiadam dom partnerowi z poddaszem nie użytkowym. Ostatnio zauważyłem że murłata wogóle jest nie ocieplona . Czym skutecznie można ocieplić ten element domu? Pianka natryskowa czy może wełna? Kolejna sprawa to szczelina między murem a styropianem (płyty klejone na plackach) czy ona powinna być zamknięta od góry np pianką? Proszę spojrzeć na załącznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 22.10.2015 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Posiadam dom partnerowi z poddaszem nie użytkowym. Ostatnio zauważyłem że murłata wogóle jest nie ocieplona . Czym skutecznie można ocieplić ten element domu? Pianka natryskowa czy może wełna? Kolejna sprawa to szczelina między murem a styropianem (płyty klejone na plackach) czy ona powinna być zamknięta od góry np pianką? Proszę spojrzeć na załącznik Dom parterowy, wiec zgaduje ze nad stropem/sufitem podwieszanym czy co tam masz, masz ocieplenie. Formalnie powinno byc wiec tak zrobione, zeby ocieplenie było ciągłe, czyli styropian ze scian łaczy sie z czyms poponad murłata i i dalej łączy sie z tym czyms co ociepla Ci strop. Nieocieplona murłata, a zwlaszcza ta koncówka murowanej sciany to w tej chwili po prostu radiator który "wystaje z ocieplenia" i bez przeszkód wspiera entropie. A czy powinno to być poprawione to już zalezy od tego ile chcesz wydawac na ogrzewanie i jaki miec komfort termiczny w swoim domu. Jakbys zrobił w zimie badanie termowizyjne to ide o zaklda ze gora sciany na parterze bylaby wyraznie zimniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 22.10.2015 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Ok, czyli wiem na 100% że trzeba to ocieplić . Tylko czym skutecznie to zrobic? I czy ta szczelina na styku mur-styropian powinien być "zatkana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 22.10.2015 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Ok, czyli wiem na 100% że trzeba to ocieplić . Tylko czym skutecznie to zrobic? I czy ta szczelina na styku mur-styropian powinien być "zatkana" Jak zrobisz szczelne polaczenie styropianu z czyms pod dachem, to Ci ta szczelina w niczym nie bedzie przeszkadzac. Jak ja zapiankujesz, to raczej nie pogorszysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo.s 29.01.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 A czym masz ocieplony strop? Jestem na etapie ocieplenia i też mam problem z połączeniem ciągłym ocieplenia stropu,murłaty i ściany zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts