termometr123 22.10.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 witam,mam problem. ociepliłem stary wyremontowany dom z cegły styropianem 5cm. tak sie sklada ze komin mam w szczycie budynku więc i na niego położyłem styropian. teraz do mnie dotarło że zrobiłęm błąd bo nawet się mu szczególnie nie przyjrzałem,co jeśli jest popękany i ma braki w fudze? zapali mi się styropian. co jeśli zapali się sadza? nie chce myśleć. pytanie co zrobić? narazie nie mam tam położonej siatki i kleju więc spokojnie mogę płyty styropianowe oderwać. ale co dalej? dobrze mu się przyjrzeć,zamurować dokłądnie łączenia i z powrotem styro? wolałbym nie. co położyć na niego tak żeby wyrównać do wystającego 5cm styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.10.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termometr123 23.10.2015 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 ok w jaki sposob sie to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 23.10.2015 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 (edytowane) witam,mam problem. ociepliłem stary wyremontowany dom z cegły styropianem 5cm. sorry ale 5cm na ściany .. a Ty się kominem martwisz .. nie rozumie tego jak można wydać 1000 zł na izolację lub mniej -.. a na tynki kleje i inne rzeczy -sztukaterie 100 00 zł lub więcej z robotą .. Nie wiem co jest - ale to plaga .. jak nazłość dawanie 5cm izolacji .. za parę lat trzeba będzie rwać i dawać 20 i więcej .. bo koszty ogrzewania zabiją Edytowane 23 Października 2015 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 23.10.2015 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 też o tym pomyślałem - 5cm ... standard na lata 90... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termometr123 23.10.2015 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Tak tak będzie baaardzo zimno darujcie sobie te zbędne komentarze,większość nawet nie ociepla domu z czerwonej cegły,podczas ocieplania wiele osób pytało się po co to robie? oni nie mają ocieplonego domu i mimo to jest bardzo ciepło. tam jest pół metrowa ściana. nie ważne,na pewno 10cm styro by nie zaszkodził,mimo to ja dałem 5 i też bd dobrze. w zime w nieużytkowanym domu podczas gdy na dworzu było po -20 a czasem i więcej zawsze była temperatura na plusie,więc uważam że będzie ok. kosztami ogrzewania też się nie martwcie bo w domu w którym mieszkam obecnie palę drzewem które kupuje za 300zł i mam na dwie zimy. proszę o komentarze odnośnie tematu a nie tematu pobocznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.10.2015 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 "Ocieplenia" nie robi się głównie po to by było ciepło. Ciepło masz nawet w autobusie z blachy, bo w nim hajcujesz...Tylko tam energia idzie sobie w niebo...To Twoje złotówki... Komin najpierw napraw, zanim coś do niego przykleisz (np wełnę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanvip 11.11.2015 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Przelicz sobie co Ci się bardziej opłaca : zrywać styropian czy wrzucić wkład do komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts