Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mała łazienka, duży kłopot - proszę o pomysły

jomico

Recommended Posts

Mam wielką prośbę o pomoc w zaprojektowaniu łazienki. Spółdzielnia likwiduje rodzicom piecyki i przy tej okazji chcą zrobić zmiany:

- wymiary: szerokość 215, długość 140

- teraz jest wanna, ale planowana jest kabina 80x80

- pralka ma wymiary 46 x 51

- w tej chwili wc jest narożne, po remoncie zmiana na podwieszane

- kafelki białe z elementami czarnymi i może odrobinę czerwieni do ożywienia.

Bardzo proszę o pomoc

• 4 weeks później...

Bez info o instalacjach, wejściu to działanie po omacku, ale...

może tak:

jomico Model (1)mix copy s.jpg

w każdej wersji jest dość ciasno. Kabina 80x80 raczej odpada (140-80=60 czyli na krótszej ścianie pralka byłaby na styk). Bardziej uniwersalna będzie 70x100 - zostanie 70cm na pralkę na krótkiej ścianie (10cm zapasu). Poszukaj też może wąskiej miski wc.

Edytowane przez 2013arch

Ja to widzę tak,duży prysznic (80x140cm) na szerokość łazienki dalej umywalka i pralka obok wc.

http://images76.fotosik.pl/105/6dac2b2e474ced81med.jpg

Kabina 80x80 obok pralka dalej umywalka i wc

http://images76.fotosik.pl/105/e2674b0bdd8d28e9med.jpg

Edytowane przez kinka

• 1 month później...
Witam, proszę o wielką pomoc. Wstawiam zdjęcie mojej przeokropnej łazienki. Ma wymiary: 111x165 :bash:, wysokosci nie podaje bo jest dosc wsoka.. Teraz pytanie, co zrobić, by zmiescic tam na przykład umywalkę? dodam, że mniejszą mam do tego kuchnie i tu jest jeszce jeden problem, co zrobić z pralką która stoi na RÓWNIEŻ małym przedpokoju? Tragiczne jest mieszkanie tu, ale no niestety. Trzeba sobie jakoś radzić... Pomocy.12506590_873799606074753_707163609_n.jpg12528057_873799596074754_1303422530_n.jpg