Andrzej19699 23.10.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Witam, mam 2-letnie ogrodzenie (konstrukcja stalowa + sztachety chyba sosna). Ogrodzenie poprzedni właściciel pomazał jakąś bejcą, ale wygląda to tylko na pokazówkę, żeby jakiś kolorek złapało i wyglądało ładnie.Obecnie na konstrukcji stalowej pojawia się już rzadko punktowo rdza, zaś sztachety pękają i widać takie jakby czarne zacieki - mi to wygląda na grzyb no i są też zielone naloty od strony północnej. Pasowałoby zabezpieczyć jakoś ogrodzenie przed dalszym niszczeniem - pewnie najlepiej w lato.Pytanie:Jakimi środkami to zrobić? Chodzi mi o niskie koszty - konstrukcja wymaga pewnie jakiegoś kolorku (teraz jest czarna), zaś sztachety drewniane mogą zostać w kolorze naturalnym, czyli środek mógłby być bezbarwny jeśli to obniży koszty. Czym to pomalować? Jest jakiś jeden środek, który by się nadał do stali i drewna? Chodzi o to, że bez odkręcania sztachet nie jest możliwe dokładne pomalowanie, zarówno sztachet jak i konstrukcji stalowej.Z opisu powyżej wynika, że środek powinien być też grzybobójczy?Farba olejna pewnie by się nadała do stali i do drewna, ale co z grzybem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts